Да засилим имунната система през есента. Как да укрепим здравето си?

Есен - време е да се погрижим и укрепим имунитета. Разбира се, че е необходимо да наблегнем на спортните занимания и да си отделяме време за почивка на тялото. Също така много е важно и храненето. Именно сега човешкото тяло започва да се настройва към продължителното застудяване и по-добре се усвояват хранителните вещества.
Предлагаме Ви
8-ефективни способа, които ще Ви помогнат да останете във форма и успешно да се противопоставите на настинките.

1. ХРАНЕТЕ СЕ ПРАВИЛНО
Откажете се от пържените храни и наблегнете на варените (задушени) продукти. В тях се съхраняват повече хранителните вещества и са по-лесни за усвояване. Щедро добавяйте към ястията всякакви подправки. За укрепване на имунната система, напълно подходящи са: чесън, черен пипер, джинджифил. Яжте повече риба, нетлъсти меса и млечни продукти. Тази храна е с високо съдържание на протеин, който помага на тялото да се противопостави на различни настинки. Особено внимание следва да се обърне на храни, които са богати на витамини като А, B5, C, D, F, PP. Те са най-важни за имунната система. Моркови, червени чушки, домати, лимони, шипки, цитрусови плодове, ядки, облепиха, бобови растения, ябълки, риба.


2. ОТКАЖЕТЕ СЕ В МОМЕНТА ОТ ДИЕТИТЕ
Ако страдате от наднормено тегло, откажете се от крайните диети, а се заемете по-сериозно със спорт и се хранете правилно. Ястията трябва да бъдат балансирани. Тялото ви трябва да получава еднакво от всички необходими елементи (протеини, въглехидрати и мазнини, в т.число и витамини и минерали. Това е гаранция за здраве, красота и силен имунитет.
Диетите неизбежно водят до факта, че тялото губи витамини, в резултат на което защитните му функции не работят толкова ефективно. Лишавайки се от много от полезните хранителни вещества, човек обрича себе си на заболявания и настинки. Особено вредни в момента са моно диетите, когато цялата диета се основава на консумацията само на един продукт. Тази диета веднага води до отслабване на съпротивителните сили на организма и го лишава от сила и енергия.

3. ЯЖТЕ ХРАНИ, КОИТО СА БОГАТИ НА ЦИНК И СЕЛЕН
Цинкът и селена са отговорни за образуването на силен имунитет. Това са отлични съюзници в борбата срещу инфекциозните болести. Храните богати на цинк и селен са: бобовите култури, семена, пълнозърнести храни, зеленчуци, риба, ядки, чесън, морски дарове. Всичко това е толкова полезно за нашето тяло.

4. УВЕЛИЧЕТЕ КОНСУМАЦИЯТА НА ПРЕСНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ, ПЛОДОВЕ И БИЛКОВИ ОТВАРИ
Именно тези продукти са ключът към здраве, дълголетие и силен имунитет. Съдържат голямо количество антиоксиданти и помагат да се борим със свободните радикали, които увреждат здравите клетки и ни правят по-податливи на инфекции. Смята се, че ако в ежедневната си диета има около 500 грама пресни плодове и зеленчуци, то необходимите ни хранителни вещества са удовлетворени.
Не е тайна, че плодовете и зеленчуците са най-полезни в сезона си. Септември е сезонът на ябълките, тикви, цвекло, зеле, круши, сливи, целина и диня.

5. НЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВАЙТЕ СЪС ЗАХАРТА, КАФЕТО И АЛКОХОЛА
Ако искате да сте здрави и да не боледувате често, е необходимо да се контролирате с тези продукти. Многобройни изследвания са потвърдили, че използването на захар, например, отслабва имунната система.
Същото е и с кафето. Учените са открили, че пиенето на повече от 2-3 чаши кафе на ден с 30% забавя реакцията на имунната система. Затова е добре да се придържаме към разумност. Една алтернатива на кафето може да бъде зеления чай, който освежава не по-малко, но много по-полезно.
Алкохолът, от своя страна, блокира производството на антитела и производството на лимфоцити - кръвни клетки, които унищожават чужди вещества.

6. ПИЙТЕ ЗЕЛЕН ЧАЙ

Зеленият чай е не само отлична алтернатива на сутрешна чаша кафе, но и много полезен продукт. Японците не напразно са истински фенове на този чай. Той съдържа вещества, които укрепват имунната система. Зеленият чай ефективно елиминира бактерии и вируси, причиняващи грип, пневмония и няколко други неприятни заболявания. Достатъчно е да пиете по 1-2 чаши зелен чай на ден. В случай на заболяване трябва да се увеличи дозата и да пиете 3-4 чаши дневно.

7. ВЗИМАЙТЕ СРЕБЪРНА ВОДА
В сезона на настинките и грипа всеки търси най-доброто лекарство и най-вече за децата си (да е ефикасно, лесно приложимо и безвредно). Лечебните свойства на сребърната вода са познати от векове - достъпно и безопасно средство за приложение. Освен, че повишава защитните сили (имунитета), сребърната вода може да се прилага при деца и възрастни като капки за нос, жабурене на гърлото, за инхалации, за промивки при конюнктивит и др.  А най-евтиният и винаги достъпен начин е да си правите сребърна вода в домашни условия. При интерес ТУК ви предлагаме генератори за сребърни йони, сертифицирани и с доказан ефект за определяне на влиянието на сребърна вода върху патогени.
 

8. ПРЕЧИСТЕТЕ ТЯЛОТО СИ ОТ ТОКСИНИ
Пречистването на организма драстично стимулира защитните му сили и позволява да се засили имунната система. Факт е, че когато в тялото ви са се натрупали голямо количество токсини, имунната система харчи твърде много усилия за тяхното неутрализиране и не винаги тялото може да се справи с агресията на околната среда. Добре е да си помогнете чрез пречистване на организма.
Можете да се опитате да направите "почивка" на тялото си чрез детоксикация.
Предлагаме Ви няколко полезни формули за детоксикация на Вашето тяло.

Не забравяйте, природните антибиотици като - чесън, лук, хрян, джинджифил. За ползата на чесъна се говори не малко. Редовната консумация на чесън предотвратява настинките, има също противовъзпалителни и антибактериални свойства.
Есентта започват да се активират вирусите. Епидемиите се срещат по-често през зимата. Засягат 25 и повече % от хората на каквато и да е възраст. Основно се предават, чрез кашляне и кихане. Непрекъснато мутират, за това ваксинирането има само частичен успех.

Препоръчителни препарати на Грийн Мастър за профилактика и борба с вирусите:

 

ПРОФИЛАКТИКА ЗА ВЪЗРАСТНИ:

Мултивитамини и минерали A-Z 50+ – Подсилена формула за лица над 50-годишна възраст, за жизненост и енергичност!

Чесън на капсули – Кажете НЕ на грипа!

Сок от Алое вера с Джинджифил - Истинският "естествен лечител"

Коластра – Естествен имунитет и регенерация!

Витамин С + Цинк – За добро здравословно състояние и защита на организма!

Витамин С с удължено освобождавене за максимален ефект или Ацерола, таблетки за смучене - плодът с най-висока концентрация на естествен витамин С

Кордицепс – мощен природен тоник и антибиотик с широк спектър на действие, ефективен при различни бактериални и вирусни инфекции

Имунопауър Макс - Тотална подкрепа за имунитета, защита при инфекции и възстановяване на организма.

Витамин Д3 - Слънчевият витамин за истинско здраве!

Омега 3 рибено масло - За борба с възпаленията, здрава кръвоносна система, кожа, коса и нокти!

Сребърна вода - повишава имунитета и кондицията. За профилактика и лечение (подпомага организма при простуда, грип, ангини, възпалителни процеси). Ефективна срещу повече от 650 вида гъбички, вируси и бактерии.

 

ПРОФИЛАКТИКА ЗА ДЕЦА:

Витамини за деца – За здрава имунна система на вашите деца!

Коластра с Мултивитамини - Естествен щит и подкрепа на организма!

Царски билки за детето - За общо укрепване на детския организъм!

Омега-3 рибено масло - За борба с възпаленията, здрава кръвоносна система, кожа, коса и нокти!

Детски плодови бонбони с витамини А, С и Е за деца без захар - за подсилване на имунната система!

Мулти Форте - разтворими таблетки. Комплекса формула с 23 витамина и минерала, съобразени с потребностите на организма!

Сребърна вода - повишава имунитета и кондицията. За профилактика и лечение (подпомага организма при простуда, грип, ангини, възпалителни процеси). Ефективна срещу повече от 650 вида гъбички, вируси и бактерии


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари