Какво е акупресура?

Акупресурата е форма на терапия чрез докосване, която използва принципите на акупунктурата и китайската медицина. В акупресурата се използват същите точки на тялото както в акупунктурата, но те се стимулират с пръст, чрез натиск, вместо с използване на игли. Акупресурата се използва за облекчаване на различни симптоми и болки.
Акупресурен масаж, извършен от терапевт, може да бъде много ефективен и като профилактика, и като лечение на на много състояния, включително главоболие, общи заболявания, настинка и грип, артрит, алергии, астма, нервно напрежение, менструални болки, проблеми със синусите, навяхвания, схващане в лакътя („тенис лакът“), зъбобол и др. За разлика от акупунктурата, която изисква посещение при специалист, акупресура може да се извърши и от неспециалист. Техниките на акупресура се изучават сравнително лесно и осигуряват бързо, безплатно и ефективно освобождаване от множество симптоми. Акупресурните точки могат да бъдат стимулирани за повишаване на енергията и тонуса, за намаляване на стреса, стимулиране на имунната система и облекчаване на сексуалната дисфункция..
Акупресурата е лесно усвоима и има много добри книги, които илюстрират местата на акупресурните точки и меридианите в тялото, освен това може да се извършва навсякъде. Макар и много ефективна, акупресурата не бива да се счита за заместител на алопатичното лечение, необходимо и дори задължително при някои заболявания и нарушения.


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари