Кожата около очите и как да се грижим за нея

Кожата около очите може да каже много за нас, за състоянието на нашата кожа, а и цялостно за нашето здраве. Стареенето на кожата се появява най-напред в областта около очите, поради това, кожата около очите започва да изисква грижи още докато сме на 20-22 години, но за съжаление, по-голямата част от младите момичета все още пренебрегват тези грижи.
Кожата около очите е лишена от подкожна мастна тъкан, съдържа малко количество мастни и потни жлези и практически не съдържа колагенови и еластинови влакна. Дебелината на кожата около очите е 0.5 мм, колкото е дебелината на лист хартия. Именно в тази деликатна и чувствителна зона се появяват първите бръчки, отпуснатост, образуват се тъмни кръгове, торбички.
Основната причина за остаряването на кожата около очите е загубата на влага. Структурата на кожата в тази зона на лицето се различава от всички останали и има своя собствена логика на остаряване. Недостига на влага започва от ранна възраст, към този фактор, може да  се добави  липсата на достатъчно сън  в часовете между 22:00 ч и 6:00 ч, липса на чист въздух и разходки сред природата, нездравословна храна и стрес. Всичко изброено до тук предизвиква динамично остаряване и влошаване на състоянието. 
Неподходящите козметични средства са допълнителна причина за бързото стареене на кожата около очите.
Съветваме Ви, да премахвате околоочния грим със специялни козметични средства за отстраняване на грим. Почистването е много важна стъпка в ежедневната грижа на лицето и гаранция за здрава и сияйна кожа. Продуктите за почистване на лицето не трябва да съдържат спирт, тъй като той изсушава кожата. Добре е от време на време да не използвате декоративна козметика, т.е. да и давате на кожата от време на време и почивка.
Задължително след добре почистената кожа да използвате околоочен крем/гел, за да осигурите на кожата около очите дълбоко подхранване, по-добра еластичност, овлажняване и да активирате клетъчните процеси.


 

Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари