Лечение с кристали

Кристалът представлява минерал, който е почти прозрачен и безцветен или леко оцветен. Практикуващите лечение с кристлаи вярват, че кристалите, особено кварцовите, като например аметист или чист кварц, съдържат енергия, която подпомага излекуването както на тялото, така и на ума.

Кристалите се използват за подпомагане на на лечението на широк спектър физически и психически заболявания. Така например се смята, че аметистът помага при акне, атакамитът при венерически болести, ахатът при язви, а лапис лазули – при симптоми на инсулт. Кристалите могат да се използват и за неутрализиране на неблагоприятните влияния на околната среда, нато например електромагнитното лъчение, прибавките в храната и замърсените въздух и вода. Мнозина вярват, че те намаляват вредния ефект на кофеина, тютюна и алкохола.

Макар и ефективността му да е спорна, лечението скристали по принцип е безвредно и евтино. Кристалите с еизползват по много начини. Смята се, че резултатите са най-добри, когато и пациентът, и лечителят държат кристали. Лечителят може да държи камък в едната ръка, а с другата да докосва онази част от тялото, която с енуждае от лечение. Кристалите също така могат да се носят и на синджирче – вярва се, че това е особено ефикасно при проблеми с тимуса..
Източник: Енциклопедия Алтернативна Медицина


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари