Открийте ползите от пробиотиците и стимулирайте имунитета

Знаете ли, че чревната микрофлора е изключително важна за имунната система? Това се дължи на факта, че бактериите, открити в червата, с които живеем в симбиоза, постоянно се борят за жизнено пространство с патогенни бактерии. Ето защо пробиотиците са полезни – те помагат да се поддържа хармонията на чревната микрофлора.

За да бъде защитата на организма в добра кондиция, тя се стимулира с различни антигени от храната, която организмът приема. Такава роля играят ефективно пробиотиците "добри", неболестотворни микроорганизми, част от нормалната чревна флора. Тези микроорганизми, които остават живи, населяват храносмилателния тракт, лигавиците и предпазват от нежелани болестотворни микроби. Пробиотиците са особено важни за човека, също така са особено важни и за най-малките деца.

Имунната система е невероятно сложна и се състои от редица елементи, на които трябва да обърнем внимание, ако искаме да поддържаме форма. Един от тях несъмнено е чревният микробиом, образуван от микроорганизми, пребиваващи в нашето черво. Не ги виждаме и не можем да ги докоснем, но е добре да се грижим за тях. За да може защитата ни да бъде възможно най-функционална.

Чревна микрофлора и пробиотици

Дебелото черво е особено важно в цялата система, в лигавицата на която има огромен брой клетки на имунната система. Те се нуждаят от здравословна среда и правилното pH, за да функционират правилно. Състоянието на чревната микрофлора се влияе благоприятно и от пробиотиците, т.е. живите култури, които могат да се открият главно в кисели млечни продукти - кисели млека, кефири и други подобни. Разбира се, можем да посегнем и към пробиотици под формата на хранителни добавки.

Например, Dr. Nature Пробиотик Максимус съдържа над 210 милиарда CFU във всяка капсула полезни бактерии! 7 биосъвместими пробиотични щама + пребиотик за добра чревна флора (Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum) + късоверижен инулин (пребиотик). Те спомагат за обогатяването на чревната микрофлора, която се състои от милиарди бактерии, важни за функционирането на човешкото тяло. Хармонията на микрофлората може да бъде нарушена от редица влияния, като неправилна диета, излишни захари, хиперацидност, стрес или употребата на антибиотици. Затова пробиотиците са добре дошъл помощник.

Фибрите също помагат

При свързване с водата фибрите набъбват, образуват гелообразна маса, подобряват перисталтиката, ефективно се свързват с токсините и отпадните продукти в червата и подпомагат дефекацията. Основният ефект е нормализиране работата на червата при различни проблеми - запек, диария, хемороиди и др. Наред с това ефективно подпомагат усвояването на градивните хранителни вещества и активират полезната микрофлора в храносмилателната система.
В периоди на повишен натиск върху имунната система те са подходящ помощник.

Различни продукти, в подкрепа на храносмилателната система, в това число пробиотици, пребиотици и фибри можете да намерите ПРИ НАС!


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари