Три важни съвета как да пием вода

Човешкият мозък се състои от 75 % вода. Виене на свят, главоболие, повишена температура, гадене, разстройство на координацията на движението и др. могат да се дължат на определени нива на обезводняване. Ето 3 важни съвета за това, как е добре да се приема водата:

  1. Пийте не по-малко от 2 литра вода на ден.- това Ви гарантира, че няма да се обезводните. Замислете се колко често Ви се е случвало да работите толкова задълбочено и продължително, че в края на деня си давате сметка, че единствените течности, които сте приели са, да речем, 2-3 кафета. Добре е да изградите навици и винаги да имате бутилка вода до себе си.
  2. Пийте вода преди да дочакате чувство на сухота в устата или дори чувство на жажда. Ако сутрин, след като си измиете зъбите, изпиете чаша вода, а още по-добре - чаша йонизирана вода, ще се чувствате много по-добре през целия ден.
  3. Доказано е, че приемът на други течности - бира, кола и т.н., не могат да заменят приема на вода.За това е добре с всяка изпита чаша кола, бира или друга напитка, да приемате и същото количество вода. Намаляването на количеството вода в клетките води до суха кожа, бръчки и състарен вид. Много хора се залъгват, че пиейки други течности, те всъщност получават достатъчно количество вода.

Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари