Д-р. Милен Христов : Силата на виталните гъби - Шиитаке

Шиитаке е легендарна за народната медицина в югоизточна Азия. Има над 3000 годишна история на култивиране и използуване. В древна Япония я използвали най-вече при лечение на захарен диабет. Наричали я „гъба на спящия Буда“ и считали, че е подарък от самия него, но трябвало периодично да го будят, за да не забрави да вложи лечебни свойства в гъбата. За тази цел периодично почуквали със специални дървени чукчета по кестенови дънери, със прорасли по тях гъби. Всъщност, така, стимулирали нарастването на мицела. Още преди повече от 600 години, по времето на династията Мин, са давали, профилактично, шиитаке на Императора и семейството му, през есенно-зимния сезон, за повишаване на съпротивитлените сили. Затова я наричали „гъба – Император“ и „гъба жен-шен“.
Основното и
действие е противовирусно, противотуморно и имуномодулаторно, благодарение на съдържащия се в нея полизахарид – лентинам, който въздейства чрез имунната система. В Япония, по настоящем, лентинамът е официално одобрено лекарство за лечение на рака на стомаха. А институтът за военно-медицински изследвания в САЩ, Фредерик, щат Мериленд, определя лентинама като едно от най-активните вещества за защита от радиация. Друга уникална съставка на гъбата – еритаденин, понижава нивото на холестерола, независимо какви мазнини са употребявани. Хипохолистеринемичната му активност се проявява даже при доза 100 мг/кг. Същевременно гъбата ефективно намалява кръвното налягане, тя е и хепатопротектор,. При психоневрологични заболявания дава тласък към ремисия, възстановява миелиновата обвивка на нервните влакна, бори се с нисшите гъбички, действа противовъзпалително и заздравява язви и ерозии, потиска патогенната микрофлора, възстановява формулата на кръвта, намалява кръвната захар, даже при инсулино-зависима форма на диабет,. Възпрепятства образуването на тромби ( но може евентуално да даде кръвотечение и да алергизира при самостоятелна употреба, затова винаги се употребява едновременно с рейши).

Продуктът, който предлага
Green Master е Шиитаке Мегавитал Комплекс, с повече от 30 % полизахариди – дневна доза 2 пъти по 1 капсула, за профилактика
.


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари