ДВАДЕСЕТ И ЧЕТИРИ причини да се вземат витамини и биологично активни добавки:

Причина 1: АЛКОХОЛ
Нова година, рождени дни, празници, празници ... Алкохолът оказва отрицателно въздействие върху усвояването на повечето хранителни вещества. Добавките елиминират този дисбаланс. Но ние все пак не трябва да забравяме, че е необходимо да се въздържаме от прекомерна консумация на алхокол!

Причина 2: ТОПЛИ НАПИТКИ И ПОДПРАВКИ
Кафе, чай, супи, бульони, сол, оцет могат да предизвикат нарушаване на водно-солевия метаболизъм, което води до влошаване на усвояването на витамините и минералите от храната. Всичко това допълнително влияе върху вашите кости, сухожилия, хрущяли, стави, мускули, нервна система, бъбреци, ендокринна система, пикочо-полова система.

Причина 3: ГОТОВИТЕ ПОЛУФАБРИКАТИ, ЗАВЕДЕНИЯ ЗА БЪРЗО ХРАНЕНЕ
Всички тези „бързи храни“, значително увеличават нуждата от В-витамини. Тази храна е претоварена с мазнини и протеини. Съдържа малко количество витамини и минерали, от които се нуждаем ежедневно, ензими и други хранителни вещества.

Причина 4: ТЮТЮНОПУШЕНЕ ИЛИ ПОСТОЯННО ВДИШВАНЕ НА ДИМ
Цигари, градски смог, изгорели газове и т.н., сериозно изчерпват резервите или напълно потискат витамините С, Е и бета-каротин.

Причина 5: ЛОШО ХРАНОСМИЛАНЕ
Дори и да консумирате добра храна, лошото храносмилане ограничава усвояването на витамините.

Причина 6: ТРАВМИ
Физическото увреждане на кожата и костите увеличава необходимостта от цинк, калций, витамин Е, витамин А, В, С и други хранителни вещества, участващи в механизма на клетъчното възстановяване.

Причина 7: СЛАБИТЕЛНИ СРЕДСТВА
Злоупотребата с вредни синтетични слабителни средства, може да доведе до лошо усвояване на витамини и минерали от храната, като храната намалява времето на престой в стомашно-чревния тракт.

Причина 8: АНТИБИОТИЦИ, ЛЕКАРСТВА
Необходимите за убиването на вредните бактерии антибиотици, в същото време унищожават полезните чревни бактерии, които синтезират вещества като витамин К и фолацин. Антибиотици също предизвикват понижаване на нивото на витамин В.

Ако хората са загрижени за здравето си, трябва да започнат да приемат биологично активни добавки преди това, а не, когато е патология.

Причина 9: СТРЕС
Физическото или емоционално напрежение увеличават нуждата на организма от витамини В и С. Замърсеният въздух увеличава необходимостта от витамин Е.

Причина 10: ЛИПСА НА ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА В РАСТИТЕЛНИТЕ ХРАНИ
Многогодишната интензивна експлоатация на почвите, използването на торове и препарати водят до изчерпване на микроелементите в почвата. Голяма част от почвите сега, практически са лишени от витамини и минерали, поради тази причина тези елементи отсъстват и в растенията.

Причина 11: ВЕГЕТАРИАНСКАТА ДИЕТА
Диетата, която изключва месо и други животински продукти, трябва да се планира внимателно, за да се избегне недостиг на витамин B12. Следствие от този дефицит – тзлокачествена анемия.

Причина 12: ХРАНИТЕЛНИ АЛЕРГИИ
Този вид алергии води до изключване на определени групи храни от менюто. Това от своя страна води до загуба на важни източници като тиамин, рибофлавин и калций.

Причина 13: НЕПЪЛНОЦЕННО ХРАНЕНЕ
Вашата диета трябва да съдържа около 32 вида различни храни: хляб, месо, риба, черен дроб, мляко, яйца, зеленчуци, плодове, билки, зърнени храни, растителни масла, и т.н.

Но как в този случай да си запазите фигурата? Въпросът е много труден. От една страна, ние разбираме, че да си грациозен, слаб и красив, трябва да ядем по-малко, а от друга страна ни е добре известно, че когато сме на диета и изключваме голяма част от разнообразните храни, започваме да се лишаваме от ценните витамини, полиненаситени мастни киселини, минерали, микроелементи, хранителни влакнини. Излишно е да коментираме това, защото всеки разумен човек го знае. Улеснение в това отношение са хранителните добавки, обогатяващи ежедневната диета с необходимите биологично активни съставки.

Причина 14: ИКОНОМИЧЕСКИ ПРИЧИНИ ДА СЕ ХРАНИТЕ ПЪЛНОЦЕННО И ЗДРАВОСЛОВНО
Разбира се, висококачествените продукти (био-продукти), произведени от сертифицирани суровини не могат да струват под определена сума. Използването на хранителни добавки има икономически смисъл. В крайна сметка, меню от храни, които да Ви набавят необходимото количество микроелементи и витамини ще Ви струва твърде скъпо. НАПРИМЕР, дневната доза на витамин С се намира в 2 кг. ябълки, калий и магнезий – в 2 кг. банани и т.н. Дори причината не винаги е само в цената на тези продукти, а количеството, което трябва да консумирате всеки ден е прекалено голямо и невъзможно.

Причина 15: НИСКИТЕ ЗАПАСИ ОТ ВИТАМИНИ В ОРГАНИЗМА
Въпреки факта, че тялото е в състояние да съхранява някои витамини (например A и E), проучване на учени показа, че близо 30% от хората имат запаси на витамин A. Витамин А е необходим за здрава кожа, лигавиците и добро зрение. Някои витамини и вещества (например, витамин C) в организма не се натрупват. С други думи, ние се нуждаят от тези вещества постоянно – ежедневно.

Причина 16: ЛИПСА НА СЛЪНЦЕ
В месеците, когато сме рядко под слънцето, можем да понесем липсата на витамин D, необходим за метаболизма на калция. При недостиг на витамин Д се наблюдава рахит и остеопороза (изтъняване на костите).

Причина 17: ПРЕХОДА КЪМ ЗРЯЛА ВЪЗРАСТ
За да се поддържа ускорено физическо, химическо и емоционално развитие, хората в зряла възраст се нуждаят от все повече балансирана и питателна храна.

Причина 18: СПОРТ
Спортистите консумират по-големи количества храна и се натоварват физически значително повече. Тези фактори увеличават необходимостта от витамини от В група, витамин С и особено от желязо.

Причина 19: ОРАЛНИ КОНТРАЦЕПТИВИ
Понижават усвояването на фолиева киселина и увеличават нуждата от витамини В6 и С, цинк и рибофлавин.

Причина 20: ПРЕДМЕНСТРУАЛЕН СИНДРОМ (ПМС)
Според проучвания, витамин В6 помага на 60% при страдащи от ПМС

Причина 21: БРЕМЕННОСТ
Знаем, че бременните жени имат нужда от пълноценна храна, за да осигурят нормалното развитие на детето. Бременните жени обаче, трябва винаги да се консултират със своя доктор за това, какви добавки да взимат в този период.

Причина 22: РАДИАЦИЯ
Радиацията от околната среда и храните, оказва неблагоприятно въздействие върху физиологичните процеси в човешкия организъм и усвояване на основните хранителни вещества. Това особено касае жителите в „замърсените“ райони на големите градове, хората, които работят в тежко производство, дори и хората, които работят с битова техника, компютри и т.н.

Причина 23: ПРОМЕНИТЕ СВЪРЗАНИ С ВЪЗАСТ
Възрастните хора получават и усвояват доста по-малко витамини и минерали (особено желязо, калций и цинк).
В златната есен на своя живот задължително трябва да включим в ежедневната си диета БАД, богати на антиоксиданти, тъй като вече е доказано, че стареенето е процес, предизвикан от действието на свободните радикали.

Причина 24: ЛИЧЕН ПРИМЕР. ГРИЖА ЗА БЛИЗКИТЕ
Когато се чувствате страхотно, изглеждате страхотно, активни и пълни с енергия и т.н., Вие можете да съветвате близките си да прибягват към Вашите любими храни и продукти. Грижете се за себе си – погрижете се и за близките си хора, които обичате! Те също се нуждаят от добри продукти, за да бъдат здрави!


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари