Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина - матрицата на нашето тяло, тя служи като един вид молекулярна гъба, отговорна за поддържане на водния баланс в организма. Както знаете, без вода човек не може да живее. Без хиалуронова киселина кожата старее и избледнява.
Например до около 25 годишна възрат, организмът ни произвежда достатъчно количество хиалуронова киселина, но с възрастта, синтезът й започва постепенно да намалява. Дефицитът на хиалуронова киселина по различен начин се отразява на организма.

Преди всичко, кожата започва да страда от вън - особено на лицето. Именно хиалуроновата киселина изпълнява две важни функции: за поддържане на еластичността и влажността на кожата. Запълвайки пространството между колагеновите влакна, които образуват "скелета" на кожата, хиалуроновата киселина поддържа контура на лицето. Недостигът й води до факта, че с течение на времето около назолабиалния триъгълник започват да се образуват гънки, отпускат се ъглите около устата, устните стават по-тънки.

Опитите, за да се възстанови нормалното ниво на влажност на кожата само с външни козметични продукти не винаги са успешни, защото проблемът е именно в липсата на хиалуронова киселина в организма.
Хиалуроновата киселина е от съществено значение не само за кожата: това  е много важен компонент на синовиалната течност и хрущяла. Хрущялът играе ролята на амортисьор и осигурява плавното плъзгане на костите една спрямо друга.
Дефицитът на хиалуронова киселина води до увеличаване на триенето в ставата и постепенната й деформация. Тя помага за предотвратяване на проблеми с опорно-двигателния апарат, защита на хрущяла от разрушаване и подобряване на подвижността на ставите.
Приемането на хиалуронова киселина перорално в капсула или таблетна форма в силно развитите страни е "златен стандарт" на комплексен подход за решаване на проблемите свързани с възрастта: промени на кожата, косата, ставите, сърдечно-съдовата система, очи.





 

Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари