Лененото масло - еликсир на здравето, младостта и красотата

Лененото масло отдавна е известно със своите лечебни свойства. Забавя процеса на стареене, подобрява качеството на косата, ноктите и кожата, подпомага загубата на тегло, намалява холестерола и кръвното налягане, предотвратява артрит и много други заболявания. Това, което прави лененото масло толкова полезно?
Лененото масло е богат източник на Омега-3 мастни киселини, които оказват влияние върху защитните функции на организма. Лечебните му свойства се дължат на съдържанието и на други есенциални полиненаситени мастни киселини: Омега-6 и Омега-9. Полиненаситените мастни киселини в лененото масло имат изключително важно значение за клетъчните мембрани, подобряват състоянието на сърдечно-съдовата система, предпазват от развитие на атеросклероза и исхемична болест на сърцето.
Нека разгледаме лечебните свойства на това масло в по-големи подробности.
Ленено масло е известно със своята способност да подобри структурата и качеството на кожата, то е в състояние да реши проблеми като акне, сърбеж, дразнене, екзема, кожни заболявания, които често са свързани с дефицит на Омега-3. Омега-3 мастните киселини се отразяват благоприятно на здравословния растеж на косата и ноктите. Това е особено ценно масло за тези, които страдат от прекомерно чупливи нокти и суха коса.
Редовният прием на ленено масло насърчава загубата на тегло - чрез увеличаване на скоростта на метаболизма в организма.
Лененото масло се използва за подобряване на мъжкия и женски стерилитет.
Има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система: понижава холестерола, намалява вероятността от образуване на кръвни съсиреци в артериите, които могат да доведат до инсулти и инфаркти, понижава високото кръвно налягане.
Ежедневна употреба на ленено масло ще помогне да се възстанови и да се подобри работата на храносмилателната система.

Лененото масло забавя процеса на стареене.

Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари