Витамини за жени 40+

След 40-те, животът на жената може да продължи да бъде все така пълноценен и енергичен без проблем. Четири добавки, които ще ви помогнат да изглеждате по-млади, да сте по-енергични и да живеете добре.

На първо място: Омега-3 (минимум 1000 mg), намалява възпалението и увеличава производството на прогестерон. Помага още за понижаване на холестерола, намалява риска от сърдечни заболявания, подобрява кръвообращението и стабилизира кръвното налягане. Но това не е всичко! Омега-3 смекчава промените в настроението, укрепва костите и ставите, а също така има благоприятен ефект върху здравето на кожата, ноктите и косата. Затова е важно да приемате добавката не само за здраве, но и за красота и младост.

На второ място: Витамин D, койт ще ви даде енергия и помага за контролиране на нивата на калций и поддържа здравето на костите, което е особено важно за жените над 40 години, когато рискът от развитие на остеопороза се увеличава. В допълнение, витамин D насърчава усвояването на други витамини, поддържа имунната система, намалява възпалението и помага за поддържане на здравословно тегло.

На трето място: Цинк, който спомага за подобряване състоянието на кожата и е ключов компонент за поддържане на имунната система. Помага в борбата с инфекциите, подобрява заздравяването на рани, укрепва нервната система и повишава енергийните нива.

На четвърто място е Магнезият, който успокоява нервната система и намалява симптомите по време на менопаузата. Магнезият помага за регулиране на хормоналните нива като естроген и прогестерон, което е особено важно по време на менопаузата. Освен това магнезият участва в много процеси в тялото, включително мускулна контракция и регулиране на сърдечната честота. Липсата на магнезий може да доведе до различни здравословни проблеми, като безсъние, болки в мускулите и ставите, главоболие и дори повишен риск от остеопороза.

Важно е да се разбере, че добавките не са заместител на пълноценното и балансирано хранене. Те ще помогнат за допълване на ежедневната ви диета и в комбинация със здравословен начин на живот, балансирана диета и умерени упражнения, могат да донесат огромни ползи за тялото ви.

Ако искате да знаете как да приемате тези и други добавки правилно, пишете ни!


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари