Здрава имунна система за Вашите деца!

Здравето е богатство – това е нашето мото! Ние смятаме, че няма по-голямо щастие и богатство от даровете на здравето и именно затова се стремим всеки наш продукт да бъде такъв дар.
Без съмнение правилното хранене на детето е най-доброто за тяхното психическо и физическо развитие, а също така и за бъдещето му развитие и здраве. Научни изследвания са доказали обаче, че колкото и разнообразно да се храни едно дете, се наблюдават дефицит на важни хранителни вещества. А все пак всички добре знаем, че ежедневното меню на децата ни е лишено от разнообразие.
Във възрастта между 4 и 12 години децата израстват средно с по 50 см. През това време теглото им се увеличава почти двойно. Често храненето им е небалансирано, еднообразно, като се наблюдава повишена консумация на захар и наситени мазнини. За тях препоръчваме Витамини за деца, Детски плодови бонбони с витамини А, С и Е, Коластра с мултивитамини за деца. Всички педиатри подчертават, че от голямо значение за правилното развитие на детския организъм са ненаситените мастни киселини Омега 3 – за мозъка, очите, кръвоносните съдове, опорно-двигателната система и отделните тъкани. Те балансират и процесите в организма при хиперактивни деца.

Нашата лична препоръка е поне 2-3 пъти в годината да се прави цикъл с прием на Омега 3 рибено масло или Omega 3 – Perilla oil за 5-6 седмици по 1-2 капсули на ден след консултация с личния лекар на детето. Поради бързия растеж, детският организъм има нужда също и от калций и магнезий. След консултация с педиатър, се препоръчва да се правят цикли с прием на калций и магнезий 2-3 пъти в годината по 2-3 седмици с прием на 1 таблетка на 2 дни или половин таблетка на ден. Калцият е особено ценен за детския организъм: обезпечава нормалното развитие на скелета и зъбите, предпазва от зъбен кариес, подобрява паметта и умственото развитие. Заедно с магнезия, той предпазва детския организъм от: кожни проблеми, рахит, забавено или прекалено бързо израстване, придружено от болки в мускулите и конвулсии в крайниците. Особено подходящи са също продукти като Коластра и Супер калций от червени коралови водорасли, а при деца над 6 години могат да се правят и профилактични приеми с продукти от серията Витални гъби за подсилване на организма. Царските билки за детето е продукт със силно имуномодулиращо действие за общо укрепване на детския организъм. Активира дейността на защитните системи, проявява антистресово, адаптогепнно, противовъзпалително и антиоксидантно действие. Царските билки за детето са подходящи включително и за деца до 3 години. (продуктът съдържа пчелни продукти и не трябва да се дава на деца с алерги към меда).

Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари