Стани VIP клиент? Ще можеш да получаваш по-добри отстъпки.

Green Master Zone

Присъединете се към групата ни във Facebook - https://www.facebook.com/groups/382983565982736/
В нея ще научите, всичко, от което се нуждаете за програмата - теория, съвети, рецепти, таблица с храни и хранителни стойности, предстоящи събития (обучение) и др. Не се колебайте да задавате своите въпроси в групата!

Какво е Green Master Zone

Green Master Zone е специална  уелнес програма, чиято цел е постигане на идеална фигура (тегло), перфектно здравословно състояние, анти-ейдж ефект, както и подобрени умствени и физически резултати. В ПИРАМИДАТА на Green Master Zone са описани всички елементи, от които е изградена програмата, като първите 3 са АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ (Балансиран хранителен режим 40-30-30, прием на Омега 3, прием на Полифеноли), а останалите са препоръчителни, засилващи и забързващи ефекта.

За повече информация, присъединете се към групата ни във  Facebook - https://www.facebook.com/groups/382983565982736/

Съшо така, продължете да четете по-надолу:

Първото, което трябва да знаем за Балансирания Хранителен Режим 40-30-30

Балансираният хранителен режим 40-30-30 се състои от 5 хранения (3 основни и 2 междинни) – закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря и вечерна закуска, в интервал от около 3-4 часа между всяко. По този начин никога не изпадаме в състояние на така наречения „вълчи глад“, при който често се случва да ядем в твърде големи количества. Дори и целесъобразна, здравословна храна, ако е в твърде големи количества, не е полезна за нас. Поради тази причина, в балансирания хранителен режим 40-30-30 дневният калориен прием за жена е добре да бъде около 1200-1500 калории, а за мъж около 1500-1800 калории (при професионалните спортисти тези стойности могат да бъдат и по-високи).  Приетите калории трябва да бъдат разпределени на 5 хранения, с правилното съотношение между въглехидрати (40%), протеини (30%) и мазнини (30%). Има 2 метода за измерване на въглехидратите, протеините и мазнините. Единият е относителен, наречен още „Метод на око“, а другият е точен, наречен още „Метод на хранителните блокове“.
Присъединете се към групата ни във Facebook, за да разберете повече за двата метода (можете да ги намерите в секция Файлове) - https://www.facebook.com/groups/382983565982736/

Препоръки и съвети за по-добри и бързи резултати с Green Master Zone

 • Първото и най-важно нещо е да си закупите кантар и шивашки метър, с помощта на които ежедневно да измервате  прогреса си (телесно тегло, обиколка на талия и ханш).
 • Записвайте резултатите си всеки ден и си направете план за постигане на идеалното за вас тегло. Ако спазвате инструкциите на Green Master Zone, ще редуцирате теглото си с около 2-3 кг, месечно. 
 • Ако използвате Метода на Хранителни Блокове, използвайте кухненска везна, за да сте абсолютно стриктни.
 • Обновете хладилника си. В Green Master Zone няма забранени храни. Все пак, придържайте се предимно към храните, оцветени в зелено на таблицата в Приложение 1 и намалете тези, които са в оранжево и червено. Не забравяйте, че винаги трябва да спазвате правилото 40-30-30 (40% въглехидрати, 30% протеини, 30% мазнини).
 • Хранете се 5 пъти на ден (закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря, вечерна закуска).
 • Старайте се интервалът между две хранения да бъде не по-малко от 3 часа, но и не повече от 5 часа.
 • Закусвайте не по-късно от 1 час след събуждане.
 • Старайте се да не приемате повече от 5 ХБ на едно хранене.
 • Пийте поне 1,5 л. вода на ден.
 • Старайте се да сте физически активни поне по 60 мин. на ден (ходене, тичане, каране на колело, фитнес и др).
 • Ако спортувате активно, хапвайте лека закуска половин час преди тренировката си.
 • Освен задължителните Омега 3 и Полифеноли, приемайте и други хранителни добавки, които ще са в помощ на Green Master Zone и постигането на целите ви.
 • Можете спокойно да пиете кафе и чай, но препоръчваме да го правите след хранене.
 • Стремете се да избягвате твърдия алкохол. Най-добре е да приемате 1-2 чаши вино, с вечерята си, като не забравяте да намалите въглехидратите, които приемате с храната си.
 • Ако случайно пропуснете някое хранене или поради някаква причина се наложи да се храните небалансирано (рожден ден, фирмено парти или друг повод), не се притеснявайте, това няма да е фатално. Още със следващото си балансирано хранене ще се върнете в Green Master Zone, по пътя, който ще ви отведе до здравето и прекрасния външен вид.
 • Ако сте в движение или поради някаква друга причина нямате възможност да  балансирате храната си, можете да замените всяко едно хранене (основно и/или междинно) с готовите решения, които предлага Green Master Zone – балансирани барове, бисквити, шейкове, крекери и др.
 • Винаги дръжте мотивацията си на високо ниво. Опитвайте постоянно да се подобрявате. Това ще направи Green Master Zone не просто временно явление във вашия живот, а НАЧИН НА ЖИВОТ. Гарантираме ви, че ако това се случи, резултатите ще будят огромно възхищение в хората около вас.