8 вида болка, които са свързани с нервите, а не със заболяване

Много често болките, които имаме не са свързани с вътрешни проблеми на тялото, а с психиката. В медицината терминът "психосоматика" се използва за определяне на такива състояния. Ето 8 вида болка, които могат да показват проблем с психическото, а не с физическото ви състояние.

1. Болка в главата. Главоболието най-често се причинява от натрупан стрес през целия ден. Ако страдате често, измислете някакъв ритуал, който да ви помогне да се отпуснете. И го следвайте ежедневно. Медитацията е най-добрият избор. Ако сте прекалено консервативни за нея, то горещата баня вечер може да бъде алтернатива. Можете да използвате и Масло със 110 билки за освежаване и масаж, действа изключително ефикасно.

2. Болка във врата. Ако често изпитвате болезнени симптоми във врата си, това може да бъде причинено от реални проблеми, които изпитвате вие ​​или вашите близки. Болката във врата е симптом на нервен тик. Бихме ви посъветвали да се съсредоточите върху любовта. И върху разбирането защо и за какво обичате близките си. Обикновено помага.

3. Болка в рамото. Болката в раменете най-често означава само едно: носите много емоционален стрес. Може би през последните дни и седмици изпитвате голямо бреме от външен натиск и отговорност. Най-добрият начин да се отървете от този вид болка е да се съсредоточите върху решаването на действителните си проблеми. Трябва да се справите с тях на всяка цена! В противен случай тежестта от този натиск ще се разпростре върху близките ви. 

4. Болка в горната част на гърба. Ако болката се усеща в областта на лопатките, това означава, че ви липсва емоционална подкрепа. Всъщност имате избор: или се заемете сами с решаването на проблемите, или настоявайте някой ваш близък да сподели тежестта с вас. Говорете със съпруга или съпругата си. Помага по-често, отколкото си мислите.

5. Болка в кръста. Болката в кръста обикновено се проявява и когато сте твърде притеснени за пари. Тя може да ви каже, че точно сега е подходящ момент да поискате повишение, или да смените работата с по-доходна.

6. Болка в лактите. Тази болка показва, че се съпротивлявате на промените в живота си. Ако имате тежест в ръцете си, това означава, че животът ви изглежда много труден. За да се отървете от тази болка, ще трябва да направите някои компромиси със себе си и да разклатите нещата малко.

7. Болка в ръцете. Болката в ръцете обикновено означава, че трябва да промените социалния си кръг. Може дори вие сами да не подозирате, но някои от вашите приятели и колеги буквално „изсмукват“ живота от вас с техните оплаквания и искания. Опитайте се да създадете нови социални връзки. Създайте нови приятелства. Ако трябва, бъдете готови да смените работата заради такова обкръжение.

8. Болка в коленете. Болката в коляното е сигурен знак, че трябва да се научите да контролирате егото си. Понякога набъбва толкова много, че става непреодолимо! Приемете, че не можете да контролирате всичко и да отговаряте за всички. Прекарайте част от времето си като доброволец, за да направите нещо. Опитайте например доброволчество. Или дарете част от парите си за благотворителност. Не забравяйте, че всички сме смъртни и няма нещо, за което би си струвало да се държим с всички сили.

 

 


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари