Пробиотик максимус - 7 биосъвместими пробиотични щама за добра чревна флора

Скъпи приятели на Green Master, горди сме да ви представим поредния шедьовър на нашата компания, призван да носи множество здравни ползи. Неговото име е Пробиотик Максимус!

Пробиотик Максимус е вдъхновен от последните върхови технологии и изследвания в областта на пробиотиците и синбиотиците, както и от хилядолетните традиции на българското кисело мляко и неговите световно-известни пробиотични щамове. Заедно с партньорите ни от иновативната лаборатория Cryobiotica постигнахме почти невъзможната цел да създадем продукт, който съдържа може би най-високото съдържание живи бактерии в капсула - 210 милиарда. Рекорд не само за България, но и в световен мащаб!

Освен това, с помощта на Пробиотик Максимус можете бързо и лесно да приготвите домашно пробиотично кисело мляко. Още в древността Хипократ, бащата на медицината казал: „Всички болести започват от червата!” В този ред на мисли името Пробиотик Максимус е вдъхновено от легендарния генерал Максимус от филма Гладиатор. Пробиотик Максимус е същински гладиатор в борбата за здрава стомашно-чревна флора и силен имунитет!

Какво съдържа Пробиотик Максимус? Пробиотик максимус съдържа максимално количество от 7 щама полезни бактерии - Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus acidophilus. Важно е да знаем, че целият човешки имунитет се формира именно в червата. И тук значението на пробиотиците излиза на преден план. Има много проучвания, в които е доказана връзката, между здравословна чревна флора и намален брой респираторни заболявания. Най-съвременни изследвания доказват, че щамовете в Пробиотик Максимус са ефективни в подкрепа на имунитета в борбата с всякакви вирусни и респираторни заболявания, а също така има сведения, че смекчават значително пораженията от така наречената „цитокинова буря“.

Какви са предимствата на Пробиотик Максимус спрямо обикновените пробиотици и пребиотици?

  • Максимално съдържание от 210 милиарда полезни пробиотични бактерии във всяка капсула;
  • Уникална комбинация от 7 биосъвместими щама с установено синергично действие чрез специфични технологични методи;
  • Капсулиран в специални стомашноустойчиви капсули, които осигуряват защита от неблагоприятната среда в стомаха. По този начин бактериите преминават непроменени към червата, където разгръщат своите незаменими за целия човешкия организъм полезни ефекти;
  • Създаден на база дългогодишна научно изследователска работа на български и чуждестранни учени;
  • Устойчиви щамове на стайна температура
  • Само една капсула от Пробиотик Максимус съдържа повече живи бактерии, в сравнение с цяла опаковка от обикновените пробиотици;
  • Научно доказана ефикасност на пробиотичните щамове;
  • Съдържание на пребиотик за подпомагане растежа на полезните бактерии;
  • Може да се прилага продължителен период от време;
  • Възможност за заквасване на домашно кисело мляко.

При какви състояния се приема Пробиотик Максимус?

  1. За възстановяване баланса на чревната микрофлора след прием на антибиотици.
  2. Понижен имунитет и често боледуване.
  3. Грип и други вирусни заболявания.
  4. Периоди на сезонни респираторни и стомашно-чревни инфекции.
  5. Храносмилателни проблеми, подуване и газове.
  6. Недобро усвояване на хранителни вещества, включително лактозна нетолерантност.
  7. Гъбични и бактериални инфекции.
  8. Болки в корема, запек и диария.
  9. Възпалителни заболявания на червата, включително синдром на раздразненото черво.
  10. Стрес и забавен метаболизъм.
  11. Лоши хранителни навици, наднормено тегло и затлъстяване.

В опаковката на Пробиотик Максимус ще откриете 10 високотехнологични капсули. Приемайте по 1 капсула дневно. Според изследване, публикувано в списанието "Clinical and Translational Allergy“, нациите, които консумират много кисело мляко или кефир - като Гърция, България и Турция, се справят по-успешно с вирусните инфекции. Ето какво твърди д-р Жан Буске, професор от университета в Монпелие във Франция и бивш експерт на СЗО: "Храната играе роля при имунната защита срещу COVID-19 и може да обясни някои от разликите, наблюдавани в епидемиологичната ситуация в европейските страни. Разбирането на тези различия и защитни фактори, какъвто е храната, е от решаващо значение и може да помогне за овладяване на такива епидемии. Сега промених начина си на хранене, ям сурово зеле три пъти седмично, кисело зеле веднъж седмично, йогурт за закуска и избирам кисели зеленчуци".

Ето как да направите свое ИСТИНСКО домашно пробиотично кисело мляко с помощта на Пробиотик Максимус. Рецептата е толкова лесна, че и дете би се справило, без особени проблеми:

1 стъпка: Сварете 1 – 1,5 литра прясно мляко и го охладете до температура 45 – 50°С. Отсипете 50 ml от него в по-малък съд. След това внимателно изсипете съдържанието на 1 капсула Пробиотик Максимус и разбъркайте енергично до пълно разтваряне на съдържанието на капсулата. Излейте съдържанието от по-малкия съд при останалото мляко и разбъркайте добре. Важно е началната температура при започване на заквасването да не бъде по-ниска от 40-41°С и по висота от 44-45°С. 

2 стъпка: Разлейте млякото в няколко буркана (за да съберерете млякото) и оставете да престои 8-10 часа при температура 41-44°С, като е необходимо тази температура да се поддържа през целия период на заквасвенето. Сега през по-хладния сезон е добре да се увие в плътно одеало и да се остави в близост до радиатор или печка например.

Ако използвате йогуртиера, за заквасването е необходимо не повече от 6-7 часа. Така ще получите един балансиран вкус на кисело мляко. А за любителите на по-кисело на вкус мляко, могат да настроят йогуртиерата на 8-9 часа подквасване.

3 стъпка: След като млякото е вече заквасено, го поставете в хладилник, без да го разбърквате и охладете за не по-малко от 4-5 часа преди консумация.

За добри резултати, е необходимо да сте убедени в качеството на прясното мляко, като за целта използайте мляко от доверени източници. 

Накрая остава да се насладите на уникално, качествено и здравословно домашно пробиотично кисело мляко, приготвено от самите вас.


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари