Как да се насладим на пролетта?

Пролетта е дългоочакван сезон с първите по-силни слънчеви лъчи, зелени гори и ливади или цъфнали цветя. С пролетта идва и Великден, идват и традиционните пролетни празници. В същото време обаче е период на повишен натиск върху имунната ни система и внасяне на така наречената пролетна умора. За да се насладите на пролетта, ви предлагаме съвети за по-енергичен живот!

1) Преодолейте пролетната умора и изтощение.

Умората, която настъпва в началото на пролетта, има ясни причини: дълъг период без слънчева светлина, по-малко движение и престой на открито, смог, повишен риск от инфекции. Какво да направя? Поглезете се с прочистване - пролетната детоксикация ще ви помогне да презаредите батериите си и да се преборите по-добре с умората. Екстрактите от бял трън, алое или хлорела могат да ви помогнат. Наблегнете върху витамини и минерали  - можете да посегнете например към Витамин С, В-комплекс, магнезий или желязо, които помагат за намаляване на степента на умора и изтощение. Движете се - движението е най-доброто здраве по всяко време на годината. През пролетта движението ще ви помогне да тонизирате тялото и да презаредите батериите си!

Имаме специални пролетни оферти за Вас!

За подкрепа на организма с витамини и минерали вижте ТУК, за подкрепа на опорно-двигателния апарат, вижте нашите оферти ТУК.

2. Детоксикация на организма.

Пролетта е най-подходящия сезон за пречистване на тялото и детоксикация на токсините, натрупани в нашето тяло през зимата. Така че това е времето, когато е най-добре да се замислим за вътрешната чистота на организма и да се погрижим за фигурата си.

Изключително добре е да се прави периодична детоксикация на организма и на дебелото черво, което ще подобри значително способността на тялото да се освобождава от метаболитните отпадъци и ще повиши усвояемостта на нутриентите от храната.

Но най-напред, нека да си поговорим за предимствата на пречистване на организма – предимствата на детоксикацията.

Има много причини, поради които се нуждаем от детоксикация, главно свързани с нашето здраве, жизненост и подмладяване, за да предотвратим по-нататъшни проблеми със здравето. Детоксикацията ни помага да се чувстваме по-продуктивни и креативни. Също така е полезна и за тези, които искат да намалят теглото си, въпреки, че това не е основната и цел.

Какво се постига с пролетното пречистване на организма?

  • превенция на заболяванията;

  • пречистване на организма;

  • почивка на органите и системите;

  • подмладяване;

  • загуба на тегло;

  • подобряване състоянието на кожата;

  • забавяне процесите на стареене;

  • подобряване на репродуктивните функции;

  • увеличаване на жизнените сили и енергия;

  • борба с умората;

  • координация с природата.

    Пречистване на черния дроб, храносмилателната система и жлъчния мехур
    Има много добри продукти, които допринасят за процеса на детоксикация:
    Фаст Дрена – комбиниран продукт с 8 растителни екстракта насочени към ефективна детоксикация на организма и подпомагане функцията на черния дроб и отделителната система.
    Green DETOX - 100% натурален пречистен бентонит. Детоксикация и виталност.
    Чист черен дроб - при честа употреба на алкохол, цигари,мазни храни и нездравословно хранене. Детоксикира, регенерира и витализира черния дроб.
    Царски билки Detoxin - освен като съпътстващ продукт към уреди с противопаразитно действие, Detoxin може да се приема самостоятелно за постигане на очистващ ефект и антипаразитно действие
    Бял трън - хармонизира и подпомага дейността на храносмилателната система, функциите на черния дроб и жлъчката. Повишава способността на черния дроб да преработва токсините в организма и възстановява увредените чернодробни клетки.

    Чрез прилагането на тези няколко средства за детоксикация, Вие ще се чувствате много по-добре и ще бъдете в състояние да отслабнете по-лесно, но след пречистването! Ще се подобри настроението Ви, външния вид и блясъка на кожата.

    Имайте предвид, че в началото, когато започва детоксикацията в организма Ви може да настъпи за кратък период дискомфорт. В резултат на отделянето на токсините е възможно е да усещате главоболие, но след това трябва да настъпи осезаемо подобрение на състоянието Ви. В случай на главоболие масажирайте слепоочията с Масло от 110 билки.

ВАЖНО Е ДА ЗНАЕТЕ: Детоксикацията е противопоказна за всички кърмещи жени, защото по време на прочистване тялото изхвърля токсини по всички възможни начини, включително и чрез кърмата. Така че ако една майка кърми и се детоксикира, може да предаде отровите в организма си на бебето.
Не бива да правят детоксикация и хора с ракови заболявания в напреднал стадий, чийто организъм е много изтощен, както и всички страдащи от аритмия на сърцето, ниско кръвно, анорексия, булимия, слабо сърце, психични заболявания, гастрити и язви. Също е важно да не се прави детоксикация по време на бременност, преди и след операция.

Симптоми, по които можем да познаем, че е наложително да направим детоксикация са: мигрените, главоболие, продължаващи няколко дни, синдромът на постоянната  умора, липсата на енергия, чувствителността към определени храни или съставки, която обикновено се изразява чрез подуване и тежест в стомаха след ядене.

По време на пречистването е желателно да се увеличи приема на вода.

 

 

 


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари