Как да се оттървем от нежеланите килца в областта на паласките и корема

Факт е, че всички хора биха искали да изглеждат добре и да нямат по себе си излишни килограми. Много често, основен проблем и при мъже и при жени се оказва зоната на паласките и на корема. Подготвили сме Ви списък от 7 неща, които ако прилагате, съвсем скоро ще имате видим положителен резултат, а ако продължите по-дълго, напълно ще се оттървете от така наречените „любовни дръжки“.

 

  1. Отделете време да тренирате Постараняколко пъти през седмицата.Много хора практикуват джогинг, но продължителното, бавно тичане, не е достатъчно ефикасно. Предлагаме Ви нещо, което ще Ви спести време, а и ще даде по-добри резултати. Нека тренировката Ви бъде около 20 минути, като редувате 2 минути ходене с 2 минути бързо бягане, на около 80-90 % от възможностите Ви. С течение на времето може да вдигнете времетраенето на тренировката и на 30 минути.

  2. Постарайте се да спите не по-малко от 8 часа на денонощие. Ако стоите много до късно вечер, най-вероятно гледате телевизия или сърфирате в Интернет, което е най-предразполагащо към хапване на вредни храни. Недоспиването, от своя страна, е главна причина за редица неприятни здравословни състояния и заболявания. Ако не се наспивате добре, гарантирано „се сдобивате“ с липса на енергия през деня, което пък ще повлияе негативно на ежедневните ви задължения и на тренировките Ви.

  3. „Яжте“ повече вода. Всеки знае, че пиенето на около 2 литра вода на ден е много важно за организма. Ако все пак, поради някаква причина срещате затруднения с приема на такова количество вода, постарайте се да ядете повече храни, които са с високо съдържание на вода. Препоръчваме зеленчуци и плодове, богати на фибри. Те ще Ви носят чувство на ситост и до голяма степен ще Ви предпазват от преяждане. Също така е важно, ако сте свикнали да пиете сода или друг вид безалкохолна напитка, да се опитвате, постепено да я замените с вода.

  4. Приемайте ядки ( орехи, бадеми, кашу и др.). Те са удачен източник на протеини и фибри и ще Ви носят чувство за ситост, много по-дълго от чипсове, бисквити и всякакви други храни от този род. Също така намалят и риска от сърдечни заболявания. Важно е да не прекалявате и с консумацията на ядки, нашият съвет е да приемате около шепа ядки, когато почувствате глад. Например обядвате в 13.00, а вечеряте в 19.00. Около 16.00 вече чувстваме глад и много хора точно в такива моменти прибягват до врените храни, които „залъгват глада“. Заменете тези храни с шепа ядки.

  5. Не консумирайте пълнозърнести храни ( за сега ). Знаете, че за Вашата фигура не е добре да консумирате бисквити, шоколади, чипсове, пица и т.н. Много хора си мислят, че решават този проблем като се хранят с пълнозърнест хляб, пълнозърнести спагети и прочие. Да, това е добре, но чак когато вече сте постигнали целите си. Докато сте в процес на отслабване, приемайте малко количество месо и риба, с много количество зеленчуци. Пълнозърнести храни може да си позволите, едва когато сте постигнали целите си, но също трябва да внимавате да не злоупотребявате с тях.

  6. Имайте 1 ден от седмицата, в който да си позволите да хапнете нещо не чак толкожа здравословно. Все пак отслабването не трябва да се превръща в мъчение за Вас. В този ден, разбира се, не трябва да ядете чипсове, шоколади, бургери, без мяра. Просто си позволете да хапнете любимото си ястие или любимия си десерт.

  7. Постарайте се да превърнете предишните 6 стъпки в свой начин на живот. Тренировките, заедно с правилното хранене и избягването на алкохолните напитки, са в основата на красивата фигура и здравия организъм.

Съветваме Ви да прилагате нашите съвети в продължение на 30 дни и определено ще почувствате промяна в себе си. А ако успеете да ги превърнете в начин на живот, Ви обещаваме, че никога няма да имате проблеми с наднорменото тегло – както в паласките, така и в корема, така и в цялото тяло.


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари