Какво е по-важно за младите хора - красотата или здравето?

Младежите се намират в една прекрасна възраст, когато техният организъм търпи сериозни промени, а начинът им на живот също се променя значително. Хормоналните промени в периода на пубертета, стресът от полагането на изпити и модните увлечения за спазването на диети, са допълнителни фактори към небалансираното и еднообразното хранене. За съжаление обаче, всичко това залага основите на бъдещи болести. Същевременно организмът им има нужда от много енергия, витамини и минерали.
 
Това, което ние лично можем да Ви препоръчаме е: Коластра – тя е една от четирите клетъчни храни и съдържа над 37 имунни и 8 растежни фактори, които поддържат и възстановяват почти всички органи и системи в организма. В никакъв случай да не пропускаме и незаменимите ненаситени мастни киселини (Омега 3); Подходящи за тази възраст са Био соковете от Алое, Нони, Годжи; Маслото от черен кимион, водоралите – Спирулина, АФА, Хлорела; Мултивитамини и минерали от А до Z; Лецитин; Амино-комплекс (Особено подходяща добавка за подрастващи и активни спортисти. Липсата на достатъчно аминокиселини в храната води до: изтощение, загуба на мускулна тъкан, липса на енергия и жизненост).
 
За досадното акне в тази възраст са подходящи продуктите с Омега 3, Селен + А, С и Е, Бирена мая + Витамини, Капсули за красота (Комплекса от витамини в тази добавка отговарят за състоянието на кожата, косата и ноктите). И при тази възраст калцият и магнезият са изключително важни за: обезпечаване на нормалното умствено развитие и растеж на скелета, подпомагане на паметта, правилното фукциониране на нервната система и на множество хормони и ензими. Също така те предпазват от: кожни проблеми, бързо изморяване, болки в мускулите и конвулсии в крайниците при прекалено бързо израстване, особено в началото на половото съзряване (11-14 години). За младите хора са подходящи и всички продукти, които предлагаме от серията Витални гъби – мощен имуномодулатор. От серията Царски билки са подходящи билките: За имунната, За дихателната и За храносмилателната системи, а при необходимост може да се комбинират и с Царски билки За нервната система и/или За съня (ако тийнейдърът у дома е станал доста раздразнителен и чувствителен). Препоръчва се и прием на Царски билки Златна формула – за хармонизиране на обмяната на веществата и подсилване на основната адаптогенна ПНЕИ система, включваща психика, нервна, ендокринна и имунна системи и клетъчни хормони.
Да не забравяме, че НЕ става дума за лекарства, а за полезни и много пълноценни хранителни добавки, от които повечето родители поради неинформираност напълно неоснователно лишават своите деца.

Винаги се консултирайте с лекар, преди да давате каквото и да е на Вашето дете!


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари