Кой е хитът на 2020 в хранителните добавки?

През изминалата 2020  година при нас доста се увеличи консумацията на хранителни добавки и най-вече тези, за укрепване на имунитета.

Хитът на 2020 в хранителните добавки несъмнено може да бъде обявен витамин D3, за който е доказано, че води до по-леко протичане на болестта на Covid-19. Тази тенденция ще продължи и през следващите месеци, а продуктите, които повишават имунитета, ще бъдат най-нуждаещите се.

Ние винаги търсим нашите продукти да са с естествени съставки

Въпреки че най-добре е да получите всички необходими хранителни вещества в тялото естествено директно от храната, съвременният начин на живот не винаги го позволява. Хранителните добавки са следователно надежден начин за осигуряване на всички необходими витамини, минерали и други необходими вещества.

Пазарът за хранителни добавки се разраства и Covid-19 е имал своя дял от това през изминалата година. Проучване показва, че напоследък продажбите се пренасочват към интернет и популярността на природните и органичните продукти се увеличава, което дава на клиентите по-добро впечатление от химическите хапчета.

Първото нещо, което е винаги популярно са основните витамини. Особено витамин С, но и витамини от В-комплекс, чиято основна полза е да се насърчава обмяната на веществата. Важен борец срещу инфекции е също така гореспоменатият витамин D3. Други минерали, важни за имунитета, са цинк, селен и желязо.

Следователно много хора предпочитат да взимат всички важни витамини и минерали, но много от тях търсят продукти, които са комбинирани и съдържат всичко събрано в една капсула. Такива продукти и безспорни лидери при нас са Имунокомплекс и Immune Power Max, които също бяха най-продаваните хранителни добавки за 2020 година. Омега 3 КИДСобогатена с витамини Е и D и Коластра са добавките, които родителите предпочитат за децата. 

Пробиотиците

Напоследък популярността на пробиотиците е нараснала много. За имунната система, състоянието на чревната микрофлора е от решаващо значение. Фирма Green Master много бързо реагира, за да създаде продукт от Ново поколение Пробиотик + Пребиотик! Този продукт се казва Пробиотик Максимус с максимално съдържание на 210 милиарда полезни бактерии в капсула! 7 биосъвместими пробиотични щама + пребиотик за добра чревна флора!

Тъй като природните продукти се радват на високо доверие на потребителите, в насърчаването на имунитета, много от тях също така търсят препарати с Чесън, Ехинацея, Боров прашец и др. популярни сред народната медицина билкови продукти. Голямо търсене има и сред по-екзотичните продукти, които са известни в Източната медицина.

Хранителните добавки ни помагат да намерим дори успокояващо действие

Заради локдауна, който наруши рутината ни и доведе до допълнителен стрес в живота на много хора, търсенето на продукти за насърчаване на заспиването и успокояването скочи. Търсят ги основно хора, които търсят алтернативна помощ и не искат да започнат да приемат лекарства. Мелатонинът е придобил популярност при трудно заспиване и неспокоен сън.

Други звездни продукти през изминалата година бяха различни видове адаптогени. Това са лечебни растения, които повишават устойчивостта на организма към различни стресови ситуации да му помагат да се адаптира към новите условия. Такива билкови продукти много се използват в традиционните култури на Китай и Индия. Царят на адаптогените е индийски женшен, или известен още като Ашваганда – тя основно насърчава психичното здраве, когнитивната дейност, концентрация, релаксация. 


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари