Максимално количество лутеин за интензивна подкрепа на зрението

Лутеинът  се натрупва в ретината на окото и има свойството да поглъща част от високоенергийните лъчи в синия спектър на светлината. Има силен антиоксидантен ефект и неутрализира свободните радикали. Лутеинът е един от най-често използваните компоненти в хранителните добавки за подпомагане на очите и зрението. 
Лутеин Макс съдържа чист лутеин с изключително висока концентрация – 35мг, който в ретината проявява главната си защитна и антиоксидантна функция. Неговото действие синергично се подпомага от добавения зеаксантинБета каротенът в организма се превръща в ретинол, който основно влияе за подобряване на цветното зрение. Екстрактът от Гинко билоба подобрява микроциркулацията, тонизира малките кръвоносни съдове, предотвратява образуването на микротробми и подпомага притока на кислород и хранителни вещества до тъканите на очите. Хиалуроновата киселина ефективно подпомага стъкловидното тяло на окото, което е важна подкрепа особено с напредване на възрастта. За добър баланс на кръвообращението и оптимална капилярна пропускливост във формулата е добавен рутинЧерната боровинка е богат източник на природни антиоксиданти - антоцианозиди и флавоноиди, които ефективно предпазват клетките от разрушителното действие на свободните радикали. Подпомага  чувствителността на ретината към светлината и ефективно подпомага регенеративните и способностиКомплексът от витамини и минерали подпомага ензимните системи, енергийния баланс и функциите на роговицата, а лененото масло е богат източник на полиненаситени мастни киселини и подпомага очите като намалява негативното въздействие на УВ лъчите върху ретината.

Д-р Нейчър Лутеин Макс е предназначен за подобряване здравето на очите при различни състояния, свързани с очни увреждания, като:

  • Подобрява зрителната острота и спомага при нарушения на зрението
  • Намалява риска от катаракта и развитие на възрастова макулна дегенерация
  • Намалява риска от очни заболявания при диабетици и пушачи
  • Подпомага укрепването на капилярите и предотвратява образуването на тромби в ретината
  • Подпомага функциите на окото преди и след операция от катаракта
  • Подобрява адаптацията на окото към светлина и тъмнина (препоръчва се при нощно шофиране)
  • Помага при синдром на „уморени очи“ при интензивна работа с компютър в условия на изкуствено осветление

Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари