Малко ям, но не отслабвам. Защо не си отива излишното тегло?

Ако теглото Ви се е застопорило на едно място и не иска да падне, значи си има причина. А ако има причина, водеща до проблема, тогава съществува и нейното решение!

1 причина: Това е вече банално да се говори, но пиете малко вода
Водата подобрява храносмилането и стимулира обмяната на веществата.

2 причина: Пропускате закуската
Закуската - това е вид турбо реактор, който стартира работата на храносмилателната система. Една лека закуска е идеален старт, за да започне храносмилането своята дейност.

3 причина: Прибирайки се от работа се нахвърляте безразборно на разни храни
Канонизирано е правилото – яжте каквото ядете 3-4 часа преди лягане. Старайте се да ядете по-леки храни за вечеря – риба или морски продукти, нетлъсто месо, салати.

4 причина: Мислите си се, че ако легнете да спите с празен стомах – то отслабването Ви е гарантирано
Сън на празен стомах – веднага подава сигнал на тялото Ви, че има спешна нужда да се запаси с мазнини, в случай на оцеляване в екстремни условия. Поради тази причина да отслабнете по този начин е невъзможно. Хапнете поне една краставица или изяжте купичка с мляко, но никога не си лягайте на празен стомах, или пък още по-вредно е да си легнете и да си мислите за храна.

5 причина: Хронично не си доспивате
Отсъствието на пълноценен сън катастрофално забавя метаболизма. Оптималното време за здрав сън е 8 часа на денонощие.

6 причина: Решили сте да гладувате
Когато изяждате 3 ябълки за цялото денонощие, метаболизма ви спира да работи. Поради тази причина за никакво намаляване на теглото не можете да си мечтаете. Най-вярното решение е да се храните 5-6 пъти на ден в малки порции.

7 причина: Доста често си похапвате нещо уж незначително
Едно безобидно сухарче, малко чипс, или едно незначително блокче шоколад на работното ви място... Благодарение на тези незабележими похапвания, вие си слагате по още 1-2 кг. на месец.

8 причина: Възможно е да имате проблем с щитовидната жлеза
На практика всички хормонални нарушения водят на практика до увеличаване на теглото. Добре е да се консултирате с доктор ендокринолог и да си направите изследвания.

9 причина: Движите се малко и водите пасивен начин на живот
Избирайки между асансьора и стълбите, винаги избирате второто. Винаги намирайте време да се движите повече от обичайния ви маршрут, за ваше добро е да си усложнявате малко повече пешеходния маршрут.

Отслабвайте по малко ежедневно, само докато се движите. Натоварването укрепва мускулите и сърцето, подобрява съня и настроението.


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари