Мускулни спазми и схващания

Повечето хора изпитват внезапна болка, предизвикана от мускулни схващания. Бързото, неконтролирано свиване (контракция) се случва неочаквано. Понякога то може да се случи по време или след леко физическо натоварване или тренировка. Спазъмът може да се случи и без или вследствие на относително малка стимулация. Мускулните спазми и болката от тях могат да продължат няколко минути, след което отминават бързо. Те могат да засегнат всеки мускул, но най-често засягат прасците, бедрата, краката и ръцете. При все, че са болезнени, те обикновено са безвредни и в повечето случаи не са свързани с по-сериозни заболявания.
Най-честите причини за спазми и схващания са:

  • продължително физическо натоварване;

  • неправилно използване на мускулите;

  • анемия;

  • обезводняване и загуба на соли;

  • излагане на студено и др.

Вероятността от схващания може да бъде намалена чрез здравословен хранителен режим с подходящо количество минерали, както и чрез редовни упражнения и достатъчно почивка за възстановяване на енергийните запаси на мускулите. Препоръчителен е и приемът на хранителни добавки, съдържащи витамин B12, калций и магнезий..
Green Master препоръчва прием на: 

Калций + Витамин D3 - разумна комбинация за подпомагане на костите, при мускулни крампи (спазми).

Креатин и Магнезий - повишава енергията и мускулната сила. Магнезият е важен минерал, отговорен за поддържане функциите на нервната и мускулната система. Ниските стойности на магнезий в организма са причина за забавяне на
нервната проводимост. Това може да доведе до спазми и схващания на мускулите.

Калций + Магнезий . Сигнал за дефицит на калций може да бъде едно или всички от следните състояния: чупливост на ноктите, преумора, чести мускулни крампи, намалена костна плътност. При недостиг на магнезий, в клетките постъпват натрий и калций в по-големи количества и организмът е измъчван от спазми. Както магнезият, така и калият подпомагат лекото алкализиране на организма.

 


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари