ТОП продукти, които ще Ви спасят от депресията през есента

За добро настроение се препоръчва да се ядат банани и да се пие мляко.
За изход от депресията е най-добре да се консумират продукти, насищащи със сила и енергия (богати на витамини, минерали, микроелементи). Употребявайте щедро всякакви плодове и зеленчуци (спанак, броколи, зеле, моркови, кайсии, портокали, банани).

Анасон - сладникава подправка, съдържаща много енергия. Повишава оптимизмът и подобрява настроението. Освен отвара от анасон, той може да се добавя като подправка към храните, а също така и към някои напитки.

 
Банан - един много благоприятен продукт при депресии. Консумацията на банани Ви дава дава спокойствие и оптимизъм, влияе позитивно на мисленето и емоциите, смегчава острия Ви характер.

Круша - дава много енергия и оптимизъм, също така е отлично средство за подобряване на настроението.

Златен корен (Rhodiola Ro
sea) - един доста силен природен лек за депресия,  желателно е да се използва сутрин в много малки количества. Родиолата има силен адаптогенен ефект, подпомага енергийния баланс и благоприятства за по-ефективното използване на кислорода в клетките.

Жълт кантарион - известен е със своето лечение на нервност, свръхнапрежение, депресия.

Екстракт от гъбата Рейши - подобрява оросяването на мозъка, действа антидепресиращо и антистресово.

Шоколад - той е богат на активни вещества, които стимулират мозъка ви да произвежда серотонин – хормонът на щастието. Разбира се, трябва да го консумирате с мярка.

В преходните периоди тялото често е податливо на настинки и вируси. Сега е моментът да помислим за профилактика за укрепване на организма.

 

Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари