Масло от черен кимион - лечебен продукт от "1001 нощ"

На арабски се нарича Habbah al-baraka, на латински носи името Nigella sativa, ние го наричаме черен кимион, а всъщност всички са го обявили за "благословено семе".

Здравословният ефект на лечебното растение е познато в Египет от почти 4000 години. Черният кимион е панацея и древна култура, възникнала в Египет и Западна Азия. Докато така нареченият черен кимион (Nigella Sativa) се използва там като подправка и лечебно растение от над 2000 години, лютичетата едва от скоро започват да се появяват в Европа.

Какво е действието на ЧЕРНИЯ КИМИОН?
Смята се, че активната съставка нигелонен семохипрепинон, за което се говори, че осигурява облекчение от магарешка кашлица и бронхиална астма, е от голямо значение. Разширява бронхите и улеснява кашлицата. А тимохинонът също е важен компонент, който стимулира жлъчката и по този начин увеличава отделянето на пикочна киселина. В комбинация с полиненаситените мастни киселини, това води до много широко поле на приложение за голямо разнообразие от заболявания и състояния.

КОИ БОЛЕСТИ МОЖЕТЕ ДА ЛЕКУВАТЕ С ЧЕРЕН КИМИОН?
Черният кимион е не само високоефективно естествено средство срещу астма и магарешка кашлица. Растението има положителни ефекти върху хора с различни заболявания. Това включва:

  • Алергии и сенна хрема
  • Невродерматит и псориазис
  • Срив на имунната система
  • Главоболие
  • Високо кръвно налягане
  • Метеоризъм
  • Кожни заболявания, като невродерматит и псориазис могат да бъдат лекувани с чисто масло от черен кимион, приемайки го вътрешно, или специален мехлем от черен кимион.
  • Тази ориенталска билка може да помогне при лошо храносмилане.

НА КАКВО ТРЯБВА ДА ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ когато купувате черен кимион?
По-специално трябва да сте сигурни, че маслото от черен кимион е студено пресовано. Това е за да се предотврати образуването на токсични вещества. Ако предпочитате да не усещате вкуса му, можете да използвате капсули с черен кимион


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари