Няколко магически средства, за да се справите с пигментните петна Невероятен ефект!!

В кожата на човека меланинът се съхранява и произвежда от специални клетки, наречени меланоцити. Именно тези клетки са отговорни за пигментацията на кожата. Но, по някаква причина в някои места меланоцитите произвеждат меланин в излишък и това води до образуване на различни пигментни петна. Именно поради тази причина се появяват тъмни петна по лицето и тялото, като бенки, лунички и др.
Можете да опитате с някои от тези рецепти и продукти,които много успешно се справят с пигментните петна:

1. Лимонов сок
Разрежда се с вода в съотношение 1:10 и се намазва върху пигментните петна 2 пъти на ден.
2. Кисело мляко (пресечено мляко)

Нанесете млякото върху лицето си и оставете за 15 минути, след това отстранете с памучен тампон, натопен в отвара от липов цвят или лимонов сок.

3. Бананова вода
Нарежете на ситно кората на един голям банан в 250 мл вряща вода, оставете така докато изстине, прецедете и изсипете във формички за лед и поставете във фризера. След това с тези кубчета обтривайте върху местата с пигментни петна няколко сутрини под ред веднага след събуждане.
4. Крем против пигментни петна

Този крем съдържа екстракт от хибискус, екстракт от бяла черница, екстракт от семки на краставица, глицерин. Благодарение на активните си съставки кремът подпомага пълното обновяване на кожата, подсилва естествените й функции и има регенеративен ефект за намаляване и/или премахване на пигментни и старчески петна. Предотвратява образуването на нови петна и придава по-свеж вид на кожата.
5. Маска от мая

15-20 г мая се смесва с 1,5 чаена лъжичка пресен лимонов сок. Нанесете за 20 минути и след това отмийте с топла вода.

Не забравяйте, че не е желателно след прилагането на някоя от тези маски да се излагате веднага на слънце. За това по-добре е да правите тези маски вечер преди лягане. Не злоупотребявайте със слънчевите бани!


 

Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари