Простуда - как да се лекуваме?

Витамин С е важен продукт, който е от съществено значение за доброто здраве и живот на организма. Витамин С е най-използваният витамин в съвременния свят., тъй като участва в множество жизнено важни процеси. Той е мощен антиоксидант и имуномодулатор. Активира имунитета, възстановителните и регенеративни способности на организма.

Ехинацея
Това царствено стройно цвете с лилави листенца е голям борец срещу инфекции и верен пазител на имунитета. Ехинацеята помага да се предотврати възпаление и спиране развитието на инфекции в ранен етап - именно за това тя е много предпочитана при лечение на настинки, грип, синузит, инфекции на пикочните пътища.

Натурален мед
Медът е природен лек за лечение на много заболявания. Медът не случайно е спечелил любовта на хората, защото е известен със своите антимикробни качества. Този продукт съдържа много ценни съставки, включително и органични киселини, минерали, витамини С и А, бета-каротин, мравчена киселина, която има дезинфекциращи свойства.

Чесънът е
най-добре познатото средство при настинки
. Той е мощен имуностимулатор, който подсилва белите кръвни телца и повишава образуването на антитела. Силното имуностимулиращо действие на чесъна се дължи на съдържащите се в него вещества – алицин и сулфиди. Чесънът е бил популярен сред древните гърци, римляни и египтяни. Последните проучвания показват, че чесънът може да унищожи повече от 60 вида гъби и 20 вида бактерии.

Джинджифил

Този корен активно се бори срещу патогенни бактерии, но най-често, джинджифил се препоръчва да се използва при заболявания на дихателната система. Подпомага при простудни заболявания, кашлица, бронхит, възпаление на ставите.

Витамин Е - имуномодулатор, антиоксидант. Повишава произвеждането на В клетки (имунните клетки, образуващи антитела, които унищожават бактериите).


 

Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари