Следвайте тези 8 съвета и ще се радвате на здрава и красива кожа

Мислели ли сте си някога „Ужас, колко много черни точки имам по лицето!“ или „О не, още една пъпка... това просто няма край!“ ? Завиждали ли сте благородно на някяо друга жена, която е с перфектна кожа? Е вече и Вие можете да бъдете тази жена, стига да спазвате тези 8 съвета:

  1. Инвестирайте малко пари в подходящи козметични продукти (почистващ тоник, ексфолиант, хидратиращ крем), които да са съобразени с Вашия тип кожа. Може да се наложи да смените няколко различни вида марки, докато намерите това, което Ви се отразява най-добре.

  2. Когато излизате през деня, ползвайте слънцезащитен крем – това ще предпазва кожата Ви от вредните слънчеви лъчи, които могат до доведат до различни кожни увреждания и дори рак.

  3. Мийте си лицето всеки ден – изключително важно е при мазна кожа и акне. Измивайте лицето с вода и с помощта единствено на ръцете си, всяка сутрин и всяка вечер. Добре е да използвате ексфолиант, но само веднъж на няколко дни. Много е важно след всяко измиване да използвате хидратиращ крем. Почистването на лицето с тоник и миенето с вода, лишават кожата от естественото й овлажняване,а всеки знае, че красивата кожа е хидратираната кожа.

  4. Махайте грима си – всяка вечер преди лягане премахвайте грима от лицето си. Миенето с вода може и да свършва работа, но понякога се налага да прибягвате и до продукти за почистване на грим. Ако сте много уморени вечер, Ви съветваме винаги на нощното си шкафче да имате пакет с мокри кърпички. Това също върши работа.

  5. Хранете се правилно – приемайте повече плодове и зеленчуци и избягвайте храни, съдържащи кофеин и захар, както и много мазни храни и червено месо.

  6. Приемайте много течности – опитвайте се да пиете поне по 8 чаши вода на ден. Избягвайте кафето и напитките, съдържаши захар. Можете да приемате билков или зелен чай, който е богат на антиоксиданти.

  7. Бъдете активни – активният начин на живот подобрява метаболизма. Една разходка с кучето, практикуването на йога или вид спорт наистина помагат много.

  8. Взимайте своите 8 часа сън – много важно е да се наспивате добре. Това не само ще се отрази благоприятно на кожата Ви, тъмните кръгове под очите Ви ще са вече история, а и ще имате много повече енергия за всекидневните си задължения.

Изпълнявайте тези 8 съвета и Ви гарантираме, че само след няколко седмици ще усетите разлика, не само в начина по който изглеждате, но и в начина, по който се чувствате


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари