Джинджифилът - изключително полезен корен за нашето здраве

Коренът на джинджифила е широко използван за предотвратяване на редица заболявания, неговите предимства отдавна са известни в медицината.

В състава си включва голям брой хранителни вещества и витамини, поради което се употребява за много различни случаи.

Основните компоненти на джинджифила са:

 • Фосфор и магнезий;

 • Силиций и натрий;

 • Витамин С и калций;

 • Витамини А, B1, В2, В3

 • Много аминокиселини.

Витамин С участва в повечето метаболитни процеси на тялото, спомага за запазване на имунитета. B- витамините увеличават устойчивостта на организма към инфекции, те са необходими за здравето на черния дроб и кръвоносната система, а също и за заболявания на нервната система. Магнезият участва във всички процеси на тялото: производство на енергия, предаване на нервни сигнали, протеинов синтез и др. Желязото пък участва в кръвотворните процеси. Без калций е невъзможно да се укрепи костната тъкан. Натрият се намира във всички телесни течности и спомага за поддържането на баланс на солта. Фосфорът участва в нервната дейност на тялото и образуването на ензими и хормони. Липсата на витамини и минерали води до намаляване на умственото и физическото представяне, повишава нивото на окисление на клетките в организма и отслабва имунната система.

Полезни свойства на джинджифила:

 • На първо място, полезните свойства на джинджифила са за укрепване на здравето и профилактика на различни заболявания. Джинджифилът нанася съкрушителен удар върху инфекциите, известен е със своите невероятни антибактериални и антимикробни свойства. Ползите от него позволяват на човешкото тяло да се справи по-добре с вирусни заболявания и да укрепи имунната система. Незаменим е при настинки и всякакви сезонни вирусни заболявания, а под формата на гореща напитка е чудесно средство за затопляне.

 • Има благоприятен ефект върху храносмилателната система, редовният му прием нормализира стомашно-чревния тракт, като завинаги можете да забравите за лошо храносмилане.

 • Подобрява паметта, повишава вниманието и когнитивните (познавателни възможности при възрастните хора), нормализира кръвообращението и помага за производството на нова енергия.

 • Използва се и като профилактика при ракови заболявания, като се смята, че туморите се развиват по-бавно, ако се приема джинджифил. В джинджифилът има много антиоксиданти, които се борят със свободните радикали в нашия организъм.

 • Намалява мускулните болки след физическо натоварване – за да намалите неприятните симптоми на мускулна болезност, добавете джинджифил към своето меню или към протеиновия шейк, ако тренирате.

 • Има изключителни предимства и за жените – много жени изпитват спазми, гадене и силна болка по време на месечния цикъл. Ако през първите 3 дни на менструалния цикъл жените консумират джинджифил, болката, която изпитват по това време на цикъла при доста от жените намалава.

 • Много от мъжете го използват и като афродизиак, дори и преведено от китайски език означава „мъжественост” – повишава половото влечение. Подобрява кръвообращението, стимулира потентността, дава увереност при мъжете, предизвиква кръвотечение в интимните области и подновявая енергията. При мъжете, редовната употреба на джинджифил намалявя риска от простатит, регулира мускулния тонус, умственото и физическо представяне.

 • За отслабване – джинджифилът се използва активно за намаляване на телесното тегло. Лошият метаболизъм е причина за затлъстяването. Приемът на джинджифил всеки ден стабилизира метаболизма, насърчава загубата на тегло, пречиства организма и не позволява на шлаките да се задържат. Джинджифилът е една от тези велики храни, които повишават телесната температура, което от своя страна ускорява способността на тялото да изгаря калории самостоятелно. В същото това време джинджифилът зарежда тялото ви с нова енергия, физическата ви активност и настроението се увеличават. Разбира се, че моментален отслабващ ефект няма да има, но и бързата загуба на килограми само по себе си е нездравословен принцип, който не влия добре на другите ни органи. Приемайки го обаче редовно (в продължение на няколко месеца) ще забележите в себе си отлични резултати. Много хора потвърждават, че са взимали джинджифил в продължение на 1 година (като отвара или сух екстракт) и са изненадани от факта на загубата на около 10-ина килограма.

Green Master препоръчва:

Dr. Nature Джинджифил, 60 капсули - за добър имунитет + здрави стави + добро храносмилане.

Джинджифил - сашета - разтворима гореща напитка при простуда и грип!

Алое вера с джинджифил, 1000 мл - 100% чист неразреден гел от алое вера, получен при ръчна декортикация на листа от алое с екстракт от джинджифил.

Вижте още ТУК: Как джинджифилът подобрява микроциркулацията на скалпа, като осигурява повече кислород и хранителни вещества, необходими за растежа на косата.


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари