Времето на максимална активност на черния дроб

Активността на черния дроб започва от 28 януари, но за да му осигурим нормално функциониране е необходимо първо да прочистим дебелото черво. Чистото дебело черво ще облекчи и дейността на слабия бял дроб през този период, тъй като дебелото черво е кухият орган, съответстващ на белия дроб.

Чистото и здраво дебело черво ефективно елиминира токсините, а ако е затлачено, то позволява на токсините да се върнат обратно в черния дроб и кръвта.

Здравото дебело черво премахва отпадъци от храната в рамките на 6 до 18 часа след всяко хранене. Най-добрата диета е тази на растителна основа (зеленчуци, плодове, зърна, семена и ядки) с високо съдържание на фибри, което е от съществено значение за почистване на остатъците от дебелото черво. Фибрите стимулират перисталтиката на червата и така храната преминава по-бързо през тях.

Ежедневно имаме нужда от разтворими (във вода) и неразтворими фибри за прочистването на дебелото черво. Неразтворимите фибри прочистват, а разтворимите увеличават полезните бактерии и се свързват с холестерола.

Лененото семе и овесът са храни, богати и на двата вида фибри.

Разтворими фибри се съдържат в следните продукти: фасул, грах, ориз, ечемик, цитрусови плодове, ягоди, ябълки и др.

Неразтворими фибри има в следните продукти: пшеница, ръж, кафяв ориз, ечемик, зеле, цвекло, моркови, броколи, брюкселско зеле, ряпа, карфиол и ябълки, приети с кората. Дневно е препоръчително да се приемат от 20 до 35 грама фибри, но съвременният начин на хранене осигурява едва 10 грама.

ВНИМАНИЕ ! Високи дози фибри да се избягват при възпалителни процеси на червата.

Чудесни за прочистване на дебелото черво са следните хранителни добавки: всички видове АЛОЕ, 13 билки с фибри (да се редува с Ежедневна регулация при лениви черва), Псилиум фибри (индийски живовляк), Ябълкови фибри – 55 таблетки за дъвчене – с тях се постига добър баланс на разтворими и неразтворими фибри (ябълкови и овесени фибри и целулоза) – от три до шест таблетки дневно, Дайджестив, Lacto Pro Пробиотик, Спирулина, Хлорела, Афа и Зелено здраве. Необходимо е да приемаме и достатъчни количества чиста вода, тъй като тя е универсален разтворител и недостигът й в организма предизвиква запек и токсичност в червата и бъбреците. Водата да се приема 30 минути преди или 2 часа след хранене.

Поддържането на дебелото черво чисто запазва тъканите чисти и позволява на клетките да се възстановяват.

Да се върнем на черния дроб. Той е най-големият (след кожата) човешки орган. Теглото му е около 2,5% от общото телесно тегло.

Черният дроб има над 400 жизненоважни функции – той е нашата химическа лаборатория и играе значителна роля в метаболизма, в извличането на токсини, синтез на плазмени белтъци и производство на биохимични вещества, нужни за храносмилането. В него се синтезира и жлъчка, която е изключително важна за храносмилателния процес. Това е единственият орган в човешкото тяло, който има способността да се самовъзстановява. Дори да има изгубена, мъртва тъкан и оставащи едва 25% чернодробна тъкан, той може да се саморегенерира и да се възстанови постепенно в отново цял черен дроб.

Черният дроб има още много важни функции. В него се образува витамин А и се складират витамините В2, В12, C, D, E, PP и др. Има и терморегулаторна функция – при спадане на околната температура се образува повече топлина в организма чрез активиране на ензимните процеси. Черният дроб също е и депо за кръв. Той окислява, редуцира и извлича токсини от тялото.

За здрав и силен черен дроб е необходимо да приемаме следните хранителни добавки:

  1. Топ Фегато – съдържа артишок, бял трън, розмарин – 1-2 таблетки дневно по време на хранене. Топ Фегато подпомага черния дроб, липидния обмен, дейността на храносмилателната система и прочистването на организма.

  2. Топ Фегато – 250 мл – течна формула за бърз ефект.

  3. Бял трън – хармонизира и подпомага дейността на храносмилателната

система, функциите на черния дроб и жлъчния мехур. Повишава способността на черния дроб да преработва токсините в организма и възстановява увредените чернодробни клетки. Белият трън е еликсир за черния дроб, той подпомага и неговата антиоксидантна активност. Усилва образуването на жлъчка и ускорява отделянето й, като нормализира процесите на храносмилане и обмяна на веществата. Използва се при остри и хронични хепатити, цироза на черния дроб, при отравяния с алкохол, гъби и лекарствени препарати.

  1. Чист черен дроб - при употреба на алкохол, цигари и мазни храни.

При използване на Запер е важно да се приема Детоксин, който подпомага черния дроб да изхвърли мъртвите паразити.

Тъй като силният черен дроб има противостоящ орган, който в този период е слаб и това е белият дроб, е необходимо да се погрижим и за него. Това е период на най-чести настинки, бронхити и пневмонии. Наша сигурна защита са следните хранителни добавки: Кордицепс (бъбречно и белодробно злато) като профилактика в малки дози, а при нужда и в по-големи – максимум до 18 капсули на ден – може 3 пъти по 3 капсули или 2 пъти по 5 капсули; витамин С – ежедневен прием, най-добре от Ацерола, Царски билки за имунната система, а при нужда – за дихателната система, Масло от евкалипт и др. според здравословното състояние.


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари