Зеленият чай се препоръчва да се пие ежедневно през зимата

Според диетолозите, консумацията на зелен чай през есенно-зимния сезон е поне по две чаши на ден.
Според специалистите, редовната консумация на зелен чай през студените месеци е една много добра профилактика за много "сезонни" проблеми, като самочувствието и външния ви вид.
Когато навън е студено, организмът ни започва да се нуджае от по-сериозна храна и неусетно започваме да хапваме повече, увеличава се количеството на свободните радикали, ставаме по-податливи към настинки и метаболитни нарушения, проблеми, които често се срещат по време на студените месеци на годината.
Зеленият чай съдържа полифеноли, които са силни антиоксиданти. Тяхното действие ни помага да останем в добра форма, поддържа тонуса ни и благодарение на тях по-рядко се поддаваме на зимни заболявания.
Зеленият чай детоксикира, пречиства черния дроб, бъбреците, кръвоносните съдове, придава великолепен цвят на кожата на лицето, също така отговаря и за доброто самочувствие.
Тъй като не всички харесват вкуса на зеления чай, може да се консумира, като се добяви мед, сушени плодове или друг вид чай към зеления, докато вашите рецептори привикнат със специфичния му вкус.




 

Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари