Зеленоуста мида - горещо я препоръчваме при проблеми със ставите и опорно-двигателния апарат

В нормалното ежедневие ставите, хрущялите и съединителната тъкан са изложени на разнообразно натоварване, поради това е важно да получат всички градивни елементи, от които се нуждаят. Капсулите с екстракт от зеленоуста мида подпомагат съхранението и регенерирането на ставите, хрущялите и съединителната тъкан, като спомагат и за нормалното функциониране на лигавицата на стомаха. Продуктът се отразява отлично на по-възрастните, както и на хората, които натоварват в по-голяма степен ставите си (като например спортистите и страдащите от наднормено тегло).
Зеленоустите миди съдържат необичайно висок процент глюкозамингликан (GAG), който е един от най-важните компоненти на смазката, която е от съществено значение за функцията на ставите. А съдържанието на силициева киселина укрепва костите и съединителната тъкан. Също така съдържа витамини (С, Е, В6, В12), фолиева киселина, минерали (калциев калий, магнезий) и важни микроелементи, освен това е изключително богат на полиненаситени Омега-3 мастни киселини, чиито противовъзпалителни ефекти са добре известни.
Зеленоустата мида (Perna Canaliculus) се среща само в Нова Зеландия. Характерната зелена устна, заради която е наречена така, я отличава от всички други новозеландски миди. За съжаление над 50% от хората над 40 годишна възраст страдат от проблеми, свързани с опорно-двигателния апарат и ставите, а при по-младите процентът застрашително расте. Капсулите със зеленоуста мида не случайно целогодишно са най-продаваният продукт.

В какви случаи се препоръчват капсули със Зеленоуста мида?

  • Хрущялно износване, дискова херния;
  • Спортни травми, спортни заболявания;
  • При хора с наднормено тегло, които поставят значително напрежение върху ставите си;
  • За целите на превенцията;
  • При лица, заети с ръчен труд;
  • При възрастни хора, които вече имат проблеми с движението;
  • Възпалителни ревматични оплаквания.

Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари