Стани VIP клиент? Ще можеш да получаваш по-добри отстъпки.

Балансиран Хранителен режим 40-30-30

Хранителният режим 40-30-30 се  оповава най-вече на баланса между въглехидрати и протеини. Въглехидратите са пряко свързани с хормона инсулин, а протеините с хормона глюкагон. Тези два хормона вървят „ръка за ръка“. Може да се каже, че инсулинът е складиращият хормон – този, който придвижва калориите до клетките, но и който превръща излишните, неусвоени – в мазнини. Глюкагонът е хормонът, който поддържа нормалните нива на кръвната захар. Повишаването нивата на глюкагон намаля нивата на инсулин, а точно високите нива на инсулин са причината за напълняване или невъзможност за отслабване.
Мазнините също са важна и незаменима част от балансирания хранителен режим 40:30:30. Да, има лоши мазнини, които е добре да избягваме и да сведем до минимум, но добрите мазнини са жизнено важни. Те стимулират синтеза на добрите Айказаноиди – най-важните, свръх хормоните, които „отварят вратите“ към доброто здраве и дългия живот. Най-общо казано, Хранителният режим 40-30-30 цели да приемате правилното съотношение между въглехидрати, протеини и мазнини, с цел постигане на хормонален баланс, който е ключът към идеалната фигура и перфектното здраве.
Важно е да знаете също така, че основна цел на балансирания хранителен режим 40-30-30 е избавянето от така нареченото тихо възпаление, или казано с други думи – възпаление на клетъчно ниво, което е основна причина за трупането на килограми и влошаване на здравословното състояние. Тихото възпаление може да се потуши при постигане на хормонален баланс. Това няма как да се случи само и единствено чрез правилното, балансирано хранене. Тялото ни трябва да бъде снабдено също и с достатъчно количество Омега 3, както и с Полифеноли.Това всъщност са и трите стълба, на които се изгражда перфектният хранителен режим, който ще доведе до желаните резултати. Балансираният хранителен режим 40-30-30, заедно с приема на Омега 3 активират добрите Айказаноиди (най-важните добри хормони), които разсейват клетъчното възпаление. След това Полифенолите се заемат с процеса на регенериране на повредените тъкани.

Нека повторим - ще постигнете мечтаната фигура и перфектното здраве, ако комбинирате ТРИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ елемента, включени в Green Master Zone:
1. Балансиран хранителен режим 40-30-30
2. Прием на Омега 3 (под формата на хранителна добавка)
3. Прием на Полифеноли (под формата на хранителна добавка)

Научете ТУК повече за Green Master Zone

Незадължителните елементи в Green Master Zone – други хранителни добавки, всекидневна физическа активност, прием на поне 1,5 л, вода на ден, както и други съвети и препоръки, ще доведат до по-бързи и дори още по-добри резултати.