Аминокиселини: какви са те и какви са ползите от тях?

Просто казано, АМИНОКИСЕЛИНИТЕ са „градивните елементи“ в нашето тяло. Използват се за синтеза на различни протеинови структури, а именно:

Антитела, които укрепват имунната система

❇️ Ензими участват в биохимичните реакции и нормализират метаболитните процеси

❇️ Хемоглобин, който е отговорен за снабдяването на клетките с кислород и отстраняването на въглеродния диоксид

❇️ Хормони, които са активни контролери на тялото

Основните структурни единици на протеините са аминокиселините. Почти всички биологични процеси, извършващи се в тялото, протичат с участието на протеини (белтъци). Протеините участват в изграждането на всички тъкани, органи и системи в тялото. Те са особено необходими за тъканите, които се възобновяват непрекъснато (кожа, коса, нокти, лигавиците и др.). Аминокиселините спомагат за възстановяването на организма след заболяване, нервно напрежение, стрес, тежка физическа и психическа работа. Особено подходящи са за подрастващи, спортисти и възрастни хора. Амино-комплекс капсули осигурява високо качество на живот без холестерол. Важно е да се спомене, че усвояването на аминокиселините става с участието на витамините и минералите. Затова приема на ‘’Амино-комплекс капсули’’ може да се съчетае със ‘’Мултивитамини и минерали A-Z‘’на Sanct Bernhard.

За да се прояви ефектът на обикновените протеини, е нужно време те да се усвоят и преработят, докато използването на чисти аминокиселини в свободен вид не изисква време, и те могат да се усвоят бързо и лесно от организма. Изграждането на мускулите започва веднага, тъй като строителният материал е налице в готов вид. Затова аминокиселинните препарати имат по-силен и ясно изразен ефект от протеиновите концентрати на прах. Човешките белтъци се изграждат от 20 вида аминокиселини. От тях 8 са незаменими (есенциални), кооето означава, че човек не може да ги произведе сам, а трябва да ги набавя чрез храната. Затова е важно да се храним разнообразно. Ако в храната не се съдържа пълния комплекс с аминокиселини, то те се използват от организма за енергия или се натрупват под формата на мазнини. Липсата на достатъчно аминокиселини в храната води до: изтощение, загуба на мускулна тъкан, липса на енергия и жизненост.

АМИНОКОМПЛЕКС е създаден специално, за да осигури на тялото аминокиселини.

Много необходими при тежка физическа активност:

✔️ Осигуряват бързо възстановяване и повишават издръжливостта на спортиста

✔️ Предотвратява умората и депресивните разстройства

✔️ Ще служат като алтернативен източник на енергия

 


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари