ЧЕРЕН ЧЕСЪН И НЕГОВИТЕ СВОЙСТВА

Черният чесън стана популярен, благодарение на азиатската кухня. Тази храна, освен че е високо оценена в кухнята. Нека разберем малко повече за черния чесън и какво може да допринесе за здравето ни. 

ЗА РАСТЕНИЕТО: Черният чесън се получава чрез специална технология на ферментация, в резултат на което той многократно увеличава здравословните си ползи, а хранителната му енергия се повишава десетократно. 10 пъти се повишава и концентрацията на алицин - съставката, на която се дължи способността на чесъна да се бори с редица здравословни проблеми. За разлика от обикновения, черният чесън няма неприятен мирис, няма послевкус и не предизвиква раздразнения на стомаха, подуване или неприятен дъх.

НЕГОВИТЕ СВОЙСТВА: Черният чесън е подобен на неговия "предшественик". Откроява се приносът на Витамин С, В1, В2 и В3. В допълнение съдържа фосфор, манган, йод и калий.

Витамин С, известен на всички, предпазва клетките ни от оксидативен стрес, благоприятства образуването на колаген, допринася за правилната функция на имунната ни система и помага за заздравяването на рани, наред с много други функции.

Витамините В участват в правилното функциониране на нервната система, енергийния метаболизъм и психологическата функция. 

Манганът помага за правилното образуване на нашата съединителна тъкан, също предпазва клетките от оксидативен стрес и допринася за правилното поддържане на костите.

Хранителните вещества в черния чесън са по-концентрирани. Изпъква антиоксидантното му действие, което е до 10 пъти по-голямо.

Неговото съдържание на S-алилцитин, в допълнение към защитата на нашите клетки от атаката на свободните радикали, благоприятства детоксикиращото действие на черния дроб и допринася за понижаване на холестерола в кръвта.

Укрепва имунната система, също предлага сърдечно-съдова защита, има антисептично и антибактериално действие.

Несъмнено черния чесън е интересна съставка. Ако го предпочитате, вече е възможно да закупите и при нас: Черен чесън плюс, 40 капсули - Без мирис, вкус или послевкус!


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари