ПРОТИВ СТАРЕЕНЕТО: КАКВО НАИСТИНА ПОМАГА?

Анти-стареене – привидно безкрайна тема. За някои атаката срещу първите признаци на стареене като фини линии/бръчки – например в областта около очите – където се появяват първите финни линии. Има много широк спектър от мнения и практики между тези полюси.

КЛЮЧОВИТЕ ФАКТОРИ НА СТАРЕЕНЕТО НА КОЖАТА

Добре известно е, че околната среда има значително въздействие върху кожата ни. Тези външни влияния се наричат "външни фактори". Когато говорим за "присъщи фактори", имаме предвид факторите на стареенето на кожата, които идват от вътре в нас. Нито ние, нито всички кремове или други "чудодейни излекувания" имаме силата да контролираме всички тези фактори, каквито бихме искали да има, за да постигнем вечно младежки външен вид. Въпреки това можете да се намесите целенасочено с храненето и неговите добавки, както и с подходяща козметика, поне да поставите няколко препятствия на пътя на старостта. За да разберете с кои зони да започнете, ето някои от най-важните фактори за стареенето на кожата.

Присъщи фактори на стареенето на кожата са например:

  • Гени
  • Хормони
  • Неактивни мастни жлези
  • По-малко задържане на вода в тъканта

Външни фактори:

  • Оксидативен стрес
  • UV радиация от слънцето
  • Замърсяване на въздуха
  • Температура
  • Хранене
  • Лекарства
  • Тютюн и алкохол

По-долу ще разгледаме по-подробно два от факторите: намалено задържане на вода в тъканите и хранене.

ПО-НИСКО ЗАДЪРЖАНЕ НА ВОДА В ТЪКАНТА, КАТО ВЪТРЕШЕН ФАКТОР

„Този ​​крем ще ви накара да изглеждате с 10 години по-млади!“ С ръка на сърце си признайте: Кой не се е оставил да бъде примамен от такова обещание в увереността, че всъщност това е истина?  Най-късно няколко седмици след покупката разбирате, че същите бръчки все още ви гледат в огледалото, както преди шопинг турнето. Така че кремовете не могат да допринесат за подмладяването на външния вид на кожата. Затова ви питаме: Прочетете внимателно.

КАКВО ТРЯБВА ДА СЪДЪРЖА КРЕМЪТ ПРОТИВ СТАРЕЕНЕ?

Какво трябва да съдържа кремът, който наистина може да помогне? Отговор: Това често е много различно и трябва да се адаптира към възрастта и типовете кожа. Един от любимите ни е хиалуронова киселина. Този крем може да свърже значително количество влага и по този начин действително да запълни бръчките и то във видимото, а не само в микроскопичния диапазон. Хиалуроновата киселина предпазва кожата и свързва влагата отвън. Така че кожата ви изглежда много по-свежа – а кой не иска това?

ДОБРО ХРАНЕНИЕ ЗА КОЖАТА

Ние не преоткриваме колелото. Фактът, че храненето има значителен ефект върху цялото тяло, не е изненадващ за никого днес. За съжаление, с настоящия ни начин на живот и влияния върху околната среда, стана все по-трудно да се отговори на нуждите на кожата. Въпреки това има храни, които правят кожата ви много щастлива. Сега ви представяме пет от тях:

  1. Овесена каша >> Подпомага изграждането на съединителна тъкан.
  2. Доматите >> Каротеноидният ликопен, който се съдържа наред с други неща, осигурява собствения UV филтър на кожата. По този начин се укрепват защитните сили на кожата срещу вредното UV лъчение.
  3. Куркума >> Защитава с антиоксиданти и съдържа ензима теломераза, който стимулира клетъчното обновяване.
  4. Морковите >> Съдържащият се Бета-каротин, се превръща във витамин А в организма. Този витамин подпомага еластичността на кожата.
  5. Ядките >> Съдържат много омега-3 мастни киселини, както и алфа-линоленови киселини, които забавят стареенето на кожата и също така повишават обновяването и.

Разбира се, списъкът с полезни за кожата храни може да бъде продължен още. Балансираният хранителен режим е силно препоръчителен във всеки случай, тъй като засяга не само кожата, но и всяка друга клетка в тялото. По различни причини обаче в днешно време става все по-трудно да се задоволят нуждите на тялото. Една добра алтернатива тук са хранителните добавки. Както терминът вече подсказва, те не трябва да заместват храната, а само да я допълват, независимо дали ще са на капсули, таблетки, прах, напитки - има богат избор!

ЧЕТИРИ ВАЖНИ СЪВЕТА ПРОТИВ СТАРЕЕНЕТО ЗА ВАШАТА КОЖА

Не вярваме в строги разпоредби и планове за това как да се справим със стареенето на кожата си. Но тези 4 точки са стълбовете против стареене за нас:

  • Антиоксиданти (отвътре и отвън)
  • Хранителни вещества и градивни елементи (отвътре и отвън)
  • Защита на кожата (например UV филтри - най-важният агент против стареене!)
  • Грижа, съобразена със собствените нужди на кожата.

Намерете начина, който ви подхожда лично на вас. Кои храни, или хранителни добавки можете да включите повече в диетата си? Коя грижа отговаря на вашата кожа, както и на вашия график и бюджет? Ако отговорите лично на тези въпроси за себе си, тогава можете специално да търсите козметика, храни или хранителни добавки.


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари