Червена боровинка - за здрави бъбреци и добро средство за профилактика при цистит

Червената боровинка подпомага излъчването на пикочна киселина и разтварянето на бъбречни камъни. Има силен противовъзпалителен ефект срещу редица патогенни микроорганизми. Помага при цистит, парене и болка при уриниране. Тя отдавна е известна с противовъзпалителния си ефект върху бъбреците и уринарния тракт.
Червената боровинка е един от най-разпространените продукти за подкрепа на уринарния тракт и борба с инфекциите на отделителната система. Има силно противовъзпалително и антимикробно действие. Основният ефект на бактерицидното и действие се дължи на високоактивните проантоцианидини, които препятстват прикрепването на бактерии по стените на пикочния мехур.
Червената боровинка има ясно изразено диуретично действие и ефект за укрепване на капилярите, действа противовъзпалително и антиоксидантно. Бензоената киселина в плодовете определят антисептичното й действие и подкрепата за чревната микрофлора. D-манозата противодейства на инфекциите на отделителната система, укрепва уринарния тракт. Това е природен монозахарид, който има способността да се прикрепва към бактериите по-силно, отколкото те се прикрепват към стените на уринарния тракт. Отделяна след това чрез урината, спомага за извеждането на бактериите от организма.

Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари