Гинко Билоба: дърво с древна история и с много ползи

Кръвоносна система, мозък, памет или когнитивна функция. Всичко това се влияе от екстракта от листата на свещеното дърво Гинко Билоба.
В Китай гинкото се нарича дървото на дълголетие и мъдрите. То расте на височина до 40 метра и живее до хиляди години. Най-старото документирано дърво се съобщава, че е над 4500 години! Гинко Билоба няма цвят или плодове, но листата му са достатъчни за нас. Те съдържат редица полезни, биологично активни вещества.
Сред съществените са определено флавоноиди, принадлежащи към антиоксиданти, и терпеноиди. Екстрактът от Гинко Билоба се използва за поддържане на психическия баланс, допринася за микроциркулацията на кръвната система, правилната мозъчна активност и подкрепата на когнитивните функции. По-специално, мисловните процеси (памет, концентрация, внимание), които ни позволяват да разпознаваме, помним, учим и адаптираме към постоянно променящите се условия на околната среда. Центърът на тези функции е мозъкът, за който е необходимо добро кръвообращение.
Тъй като гинкото е естествен антиоксидант, той предпазва клетките от свободните радикални увреждания и също може да увеличи защитните сили на организма. Той има положителен ефект върху периферната циркулация на кръвта и по този начин помага за правилното функциониране на очите и ушите.
В цяла Азия гинко биолоба е символ на дълголетието и просветлението, но няма нужда да отидете в Азия за гинко, можете да намерите екстракта от него в нашите хранителни добавки, които винаги са в обсега ви. Таблетките Doctor Nature Гинко плюс, съдържат 200 mg екстракт от гинко билоба и 50 mg екстракт от гроздови семки. Препоръчват се за подпомагане при: нарушена памет, недостатъчно кръвооросяване на мозъка и крайниците (студени крайници), шум в ушите, световъртеж, отпадналост. Подпомага общото кръвообращение и дейността на сърцето, подсигурява здравината и еластичността на кръвоносните съдове.

Разбира се Гинко Билоба е един от най-добрите продукти за подобряване на паметта и концентрацията, както и при главоболие и главозамайване. Това е едно отлично средство против образуване на кръвни съсиреци (тромб), при атеросклероза и други сериозни проблеми с кръвообращението. Също така Гинко се препоръчва и при шум в ушите, множествена склероза, дори и при хемороиди. 
 

Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари