Гинко билоба: полезни свойства и приложения

Растението Гинко билоба има лечебни свойства, като например възможността за ускоряване на кръвообращението и подобряване микроциркулацията на кръвта, а също така и забавя стареенето (антиоксидантни способности), понижава кръвното налягане, облекчава спазми и оттоци. При прием на продукти с Гинко билоба се разширяват не само кръвоносните съдове, но и възстановява обмяната на веществата в невроните, по-бързо се доставя кислород до тъканите, укрепва стените на кръвоносните съдове.
Това прекрасно растение преди всичко се бори с атеросклерозата и стареенето на организма. По-специално, препаратите с това растение помагат на мозъчната дейност, за решаване на много психо-емоционални и поведенчески проблеми, които се срещат по-често при възрастните хора. Разбира се Гинко Билобата е един от най-добрите продукти за подобряване на паметта и концентрацията, както и при главоболие и главозамайване. Това е едно отлично средство против образуване на кръвни съсиреци (тромб), при атеросклероза и други сериозни проблеми с кръвообращението.
Също така Гинко се препоръчва и при шум в ушите, множествена склероза, дори и при хемороиди. В комбинация с други продукти се използва за лечение на заболявания като: импотентност, астма, синдром на токсичен шок, синдром на Рейно, и дори при увреден слух.

 

Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари