Искате да имате страхотна коса и нокти? Ще ви посъветваме какво ще помогне!

Казват, че ръцете са визитната картичка на всеки човек, а косата е короната на красотата. Така че всеки иска бляскава и безупречна коса и здрави нокти в най-добрата форма. Но как да получите най-добрия резултат? Ще ви посъветваме как да подхранвате косата и ноктите си и какви грижи да им дадете, за да ви зарадват.

Защо изобщо говорим за коса и нокти заедно? Защото имат много общо. Освен грижата за външния им вид, косата и ноктите (състоянието им в момента) са сигнал, че в организма ни липсва някои важни хранителни вещества. Ако тялото не получи определени аминокиселини, витамини или минерали, този дефицит ще доведе до изтощена коса, загубила своя блясък, дори може да имает обилен косопад, а ноктите ви да изглеждат повредени.

3 правила за здрава коса и нокти

Ако искате да имате лъскава коса и здрави нокти, не забравяйте да помислите за правилното им хранене, да се грижите за тях и да ги предпазвате от неблагоприятни влияния на околната среда. Това са трите основни правила, които трябва да следвате по пътя към перфектния резултат.

1) Храненето на косата и ноктите е изключително важно

Ако косата и ноктите ви не получават важните вещества, които ги подхранват, никога няма да бъдете удовлетворени от външния им вид. Основата на косата и ноктите е кератинът, вид протеин, съставен от аминокиселини. Така че това са тези, от които се нуждаете и могат да бъдат намерени в храни, например в месо, риба или бобови растения.

Редица витамини са важни и за храненето на косата и ноктите, особено витамини от група В и витамин С. Той е от съществено значение не само за имунната система, с която най-често го свързваме, но и за косата и ноктите, тъй като е важен антиоксидант, който помага и за образуването на колаген. И както може би знаете, колагенът е отговорен за еластичността в тялото. Той също е част от структурата на косата и помага на кожата. От витамините от група В, витамините В2, В7 (биотин) или В12 са от съществено значение за косата и ноктите.

Косата и ноктите също се нуждаят от минерали за правилното хранене, като селен и цинк, които допринасят за подобряване на външния вид и структурата на косата, ноктите и кожата. А различни растителни екстракти – например коприва, репей, хвощ, пшеничен зародиш – също могат да бъдат полезни.

Що се отнася до диетата, ние ще препоръчаме здравословна и разнообразна диета с достатъчно месо и риба, плодове, зеленчуци, семена и ядки. В допълнение, можете да обогатите вашата диета с хранителни добавки, предназначени директно да насърчават качеството на косата и ноктите, като продукт ЗДРАВА КОСА с активни съставки (аминокиселини, витамини, минерали, растителни екстракти). В допълнение към своя силен състав, предимството е и фактът, че е достатъчно да се вземе само една таблетка на ден.

2) Трябва да се грижите за косата и ноктите си

В допълнение към вътрешното хранене, косата и ноктите също се нуждаят от външна грижа. За ноктите, например, редовен маникюр и педикюр, хидратиране на ръцете с овлажняващи кремове. Предлагаме ви, изключително полезни билкови кремове, които се обсорбира добре от кожата и ноктите, попиват бързо и действат ефективно. Билковите кремове укрепват нокътната плочка и я предпазват от начупване и разслояване.

Vlasy a nehtyИзмиването на косата не трябва да бъде твърде често, в противен случай косата ще изсъхне. Изберете подходящ шампоан, можем да препоръчаме например Подсилващ шампоан против косопад съдържащ комплекс ФИТОСИНЕРГИЯ (алое вера, арганово масло и кератин) и витаминен комплекс (помага за силна и регенерирана коса); Шампоан за стимулиране на растежа съдържащ активен комплекс  от аминокиселини, витамини, минерали и протеини (подпомага регенерацията, стимулира растежа на силна и здрава коса).

3) Косата и ноктите страдат както от времето, така и от стреса

Косата страда когато сте изложени на слънце за дълго време, а също така в студено и ветровито време. Ето защо винаги мислете за нейната защита под формата на шапка. Стресът също може да повлияе на външния им вид, както и замърсяването на въздуха. 

 


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари