Какви са ползите от хималайската сол

Хималайската сол, известна още като хималайска кристална сол, е вид каменна сол, най-известна със своя поразителен розов цвят, който идва от естественото присъствие на няколко микроелемента, включително магнезий и йод. Хималайската сол е нерафинирана и се добива ръчно от пещери в северен Пакистан.

Ползи за здравето на хималайската кристална сол
Хималайската кристална сол е отлежала през последните 250 милиона години в среда, свободна от токсини и примеси. Още по-добре е, че тази форма на сол съдържа около 80 природни минерала и елементи, жизнено необходими на човешкото тяло. Особено популярна е в аюрведическите, тибетските и други традиции от дълбока древност. Привържениците вярват, че уникалната клетъчна структура на хималайската сол позволява тя да съхранява вибрационна енергия. Мнозина смятат също, че естествената хималайска кристална сол предлага много уникални ползи за здравето като:

  • Регулиране на нивата на водата в тялото
  • Насърчаване на стабилен pH баланс
  • Насърчаване на здравословните нива на кръвната захар
  • Насърчаване на клетъчния хидроелектричен енергиен баланс
  • Подпомагане на сърдечно-съдовото здраве
  • Подпомагане на дихателната функция
  • Насърчаване на цялостното здраве на синусите
  • Насърчаване на здравето на бъбреците и жлъчния мехур и много др.

Привържениците на традиционната медицина смятат, че преработената трапезна сол е енергийно мъртва, тъй като нейните кристали са напълно изолирани един от друг. За да може организмът да метаболизира химическата трапезна сол, трябва да изразходва енергия, за да поддържа тялото в състояние на оптимален баланс на течности. Това създава тежест за елиминиращите системи на организма, тъй като водата се отстранява от други клетки в опит да неутрализира неестествените, преработени соли.

Проблемът с трапезната сол
Трапезната сол, която се намира в повечето домове, ресторанти, готова и преработена храна, е лишена от хранителна стойност и няма полезни минерали в микроелементите. Много хора не знаят, че обикновената трапезна сол се обработва със съмнителни химикали и се суши при изключително висока температура - процес, който нарушава естествените й химически структури. 

Средно човек консумира 3.400 mg натриев хлорид на ден, над 1000 mg повече от препоръчителната граница. Тялото обаче не може да го изхвърли по естествен, здравословен начин, което може да доведе до дразнене на тъканите, задържане на вода и високо кръвно налягане.

Преминете изцяло към хималайска сол и ще забележите ефект върху вашето здраве. 

Сложете на Вашата трапеза най-чистата и най-полезната сол на планетата! "Розовото злато“ съдържа 84 минерала, образуващи съвършена биохимична структура!

Оставяме ТУК линк към: Кристална хималайска сол 0,500 г

и Кристална хималайска сол 2 кг - изгодна опаковка за дълго ползване от цялото семейство!


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари