КАКВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ МОЖЕ ДА ПРИЧИНИ ЗАГУБАТА НА КАЛЦИЙ?

ЗАПОМНЕТЕ! ДА ДОБАВЯТЕ КАЛЦИЙ, ПРЕДИ ДА Е ТВЪРДЕ КЪСНО!

Дефицитът на калций е пряка и косвена причина за 147 заболявания, засягащи значително здравето и ежедневието на пациентите. А най-типичните заболявания, от които страдат много хора днес са:

• Остеопороза; • Рахит, недохранване; • Ревматоиден артрит; • Дискова херния, цервикална спондилоза; • Нервен срив, загуба на паметта, безсъние или твърде много сън; • Сърдечно-съдови заболявания, кръвно налягане; • Стомашно-чревни заболявания, стомашни язви, подуване на корема.

♦️ Следователно адекватната добавка на калций всеки ден е наистина необходима за здравето на всеки.

!!! Перфектното дуо за комбиниране за защита на костите и ставите е Калций + Витамин D3.

# Витамин D3 помага за подобряване на способността за транспортиране на калций в тялото, за да помогне на костите да получат максимално количество калций, забавяйки процеса на загуба на костна маса. Без витамин D3 тялото може да абсорбира само 10% от калция, а костите и ставите са изложени на риск от крехки и чупливи кости.

# Витамин D3 регулира нивата на калций и фосфор, повишава абсорбцията на калций и фосфор в червата, повишава реабсорбцията на калций в бъбреците и участва в калцирането на растежния хрущял.

# Витамин D3 също така помага за увеличаване на количеството костно-изграждащ протеин - остеокалцин. Остеокалцинът, произведен в "остеобластите", осигурява структурната цялост на костите.

ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ДОСТАВЯ КАЛЦИЙ В ТЯЛОТО?

* Искате здраво тяло, в допълнение към усърдните упражнения, вие също трябва да знаете какви хранителни вещества тялото ви трябва да допълва. Освен витамини, фибри, полезни мазнини... калцият е незаменима част от тялото на всеки човек. Защо калцият е толкова важен? Защо трябва да добавите калций?

# Добър за костите. Очевидно, когато става въпрос за калций, първата полза, за която хората се сещат, е, че калцият помага за укрепване на костите на всички възрасти. Комбинацията от калций и витамин D е един от начините да помогнете на тялото да поддържа нивата на минерали за здрави кости, като същевременно предотвратява риска от фрактури и чупливи кости.

# Предотвратете остеопорозата. Добавянето на калций е един от най-основните методи за подпомагане на тялото да забавите остеопорозата в продължение на много години.

# Помага за предотвратяване на диабет. Витамин D и калцият са две вещества, които влияят пряко върху клетките на панкреаса, секрецията на инсулин и нивата на кръвната захар. Калцият е основен компонент на клетъчното образуване, което се случва в тъканите, съдържащи инсулин, като скелетните мускули и мастната тъкан.

# Подпомага функцията на мускулите и нервната система. Калцият участва в освобождаването на невротрансмитери в мозъка. Това също засяга нервите и движението на мускулите в тялото.

# Калцият помага за укрепване на зъбите. Калцият играе важна роля в защитата и поддържането на оралното здраве. Освен това добавките с калций за бебета също са отговорност на много родители. Калцият съставлява 90% от костите и зъбите на децата. Калцият е основен минерал за развитието на зъбите и за осификацията на дългите кости

!!! Нашето тяло не произвежда калций самостоятелно, така че всеки човек трябва да допълва калций според ежедневната диета. Ако организмът не си осигури необходимото количество калций, здравословни проблеми могат да ви „застрашат” по всяко време. Така че добавете калций за себе си, както и за членовете на вашето семейство точно сега..


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари