ТОП 5 продукта, които ще спасят косата ви

Не се паникьосвайте, ако откриете няколко косъма на гребена. Косата пада - това е норма, няма да оплешивеете от това. Не е нормално, ако у дома се появи нов килим от косата ви и вече сте започнали забележимо да оплешивявате.

И операцията за запазване на шикозната коса, разбира се, започва с храненето! Списък с вашите спасители на косата:

1. Колагенът е в основата на съединителната тъкан, което означава, че основният елемент е косата, ноктите и кожата. Увеличава здравината на косъма, стимулира растежа им и поддържа здравето на космените фоликули.

Какво представлява колагенът? Това е протеин, така че източниците на протеини, както растителни, така и животински, трябва да присъстват в диетата.

2. Омега-3 мастните киселини са ключът към меката и блестяща коса. Омега-3 подхранва скалпа, намалява възпалението на фоликулите, влияе върху структурата на косъма, прави го по-еластичен и по-дебел. Не забравяйте да включите сьомга, ленено масло и семена от чиа в диетата си!

3. Биотин Това е Супермен и Батман в една бутилка за коса. Стимулира самостоятелното производство на колаген, подобрява структурата на косъма, бори се с косопада и предпазва от пърхот. И най-важното е, че е много лесно да го намерите. Яжте овесени ядки, грах и жълтъци. Като хранителна добавка може да намерите в Колаген Бюти (колаген, биотин, цинк и мед).

4. Цинкът е друг любител на косата - той ще направи всичко за тях: ще ускори регулирането на деленето на космените фоликули, ще подобри работата на мастните жлези, ще осигури регенерация на кожата и ще стимулира производството на кератин и колаген.

5. Витамин D3 - плешивост не ви заплашва, ако нямате липса на този витамин! В крайна сметка той поддържа космените фоликули и стимулира растежа на нови, а също така предотвратява появата на пърхот и нормализира кръвообращението на скалпа.

Потърсете и много други продукти, с който може да поддържате здравето на вашата коса. Цялата гама с продукти за коса, може да разгледате ТУК!


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари