Котешки нокът - на стража на вашия имунитет

За предотвратяване на заболявания и укрепване на имунната система има много препарати. Един от тях е Котешки нокът.

Котешкият нокът е уникално растение, което има редица полезни за организма свойства. Има комплексно въздействие върху почти всички системи, тъкани и органи.

Един от най-впечатляващите ефекти на котешкия нокът е неговата научно доказана способност за възстановяване на ДНК. Билката е в топ 5 на най-търсените хранителни добавки в САЩ за повишаване на имунитета.

Укрепва имунната система и предотвратява много заболявания. Основната характеристика на котешкия нокът е неговият уникален състав. Той включва огромно количество хранителни вещества, които почти не влизат в тялото от други растителни продукти.

КАКВО Е КОТЕШКИ НОКЪТ?

Котешкият нокът или (Uncaria tomentosa) е невероятно полезно растение, което се използва от жителите на Амазонка в продължение на много векове. Външно растението прилича на лоза, близо до листата има продълговати израстъчета, които много напомнят на котешки нокти. Именно благодарение на тях растението получило името си. Благодарение на полезните свойства на котешкия нокът, растението се използва широко в традиционната медицина, както и под формата на хранителни добавки. Благоприятно действие имат почти всички части: корени, листа, кора. За добавките най-често се използва кората от вътрешността на растението. От древни времена жителите на Южна и Централна Америка са използвали растението за приготвяне на концентрирани отвари и лосиони, но днес екстрактът от растението се използва най-често в капсулирана форма.

DrNature Котешки нокът (Саменто) е естествен продукт, който съдържа стандартизиран екстракт от кора на Котешки нокът от Перу от вида Uncaria tomentosa. Той се отличава с ударно имуностимулиращо и противовъзпалително действие, докато видът Uncaria guianensis по-скоро се прилага като превенция. Билката съдържа над 100 полезни вещества, което ѝ носи титлата „Най-мощният природен имуностимулатор“.

СВОЙСТВА И ПОЛЗИ ОТ КОТЕШКИ НОКЪТ

Много изследвания показват, че растението е в състояние да има комплексен лечебен ефект. Сред основните ефекти на котешкия нокът са:

  • Имуномодулатор - счита се за един от най-мощните растителни имуномодулатори;
  • Противотуморно – намалява риска от злокачествени заболявания;
  • Противовъзпалително - използва се за намаляване на възпалението, особено в ставните тъкани и пикочно-половата система;
  • Кардиопротективно - подобрява съдовия тонус, защитава сърдечно-съдовата система. Нормализира кръвното налягане и понижава лошия холестерол. Освен това намалява риска от образуване на кръвни съсиреци;
  • Детоксикация – ускорява извеждането на токсините от организма, подобрява функцията на черния дроб и бъбреците;
  • Противопаразитно – ефективно противодейства на всякакви паразити и инвазии;
  • Облекчава състоянието при алергии, астма, синузит, сенна хрема и инфекции на дихателните пътища;
  • Стимулира мозъчната функция и намалява риска от Алцхаймер;
  • Помага при кожни проблеми (псориазис, акне, екземи, херпес).

Въпреки широкия списък от положителни ефекти и показания на котешкия нокът, растението принадлежи към категорията на добавките и не е лекарство.

ПРИЛОЖЕНИЕ НА КОТЕШКИ НОКЪТ

Най-разпространената форма, под която се използва растението, е на капсули. Също така понякога можете да намерите котешки нокът под формата на суха смес, тинктури и таблетки. Капсулираната форма има най-висока бионаличност. Основните показания за употребата на котешки нокът:

  • Отслабен имунитет.
  • Вирусни и простудни заболявания.
  • Силно изтощение, отпадналост, умора, податливост на инфекции.
  • Възпалителни състояния (хронични възпалителни процеси) като артрит, остеоартрит и ревматоиден артрит.
  • Проблеми с мускулите и сухожилията.
  • Стомашно-чревни нарушения:
  • Интоксикации и прием на вредни вещества.

ВЪЗМОЖНИ ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ 

Като всеки мощен билков лек, котешкият нокът може да има противопоказания. Ако се превишат използваните дози, могат да се появят странични ефекти, въпреки че тяхната вреда за здравето се оценява като минимална (както при всички други добавки, така и при котешкия нокът е добре да се спазва препоръчителната дневна доза).

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Не се препоръчва: за деца под 12-годишна възраст; След прекарани операции по трансплантация на органи; По време на бременност и кърмене. Добавката котешки нокът е нетоксична и няма неблагоприятни последици за здравето. Отрицателните ефекти може да възникнат при силно превишаване на дозите. 

Начин на употреба: 1 капсула дневно

 

 


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари