Колаген - вещество, важно за ставите и кожата

Когато се спомене за колаген, почти всеки го свързва със ставите, или с кожата. Това се дължи на факта, че колагенът е много популярна хранителна добавка. И в двата случая ползите от него са еднакви – грижи се за еластичността и структурата на тъканите като: кости, сухожилия, хрущяли и кожа.

Еластичността и здравината са основните функции, които колагенът в тялото ни осигурява. Това е протеин, който се среща във всички съединителни тъкани. Производството на колаген намалява с възрастта, а редица външни фактори също оказват влияние за намаляването му. Ето защо колагенът трябва да се доставя на тялото чрез хранителни добавки.

Колаген и стави

Когато говорим за подходящо хранене за стресирани стави, несъмнено първото нещо е колаген. Други добавки за ставите са хондроитин, глюкозамин или босвелин, а най-добре ще е да се намерят под формата на добавка, където всички тези вещества са в комбинация. 

Вече казахме, че колагенът образува структурата на костите, сухожилията,  хрущялите и кожата. В хрущялите има главно колаген II тип, който има незаменим ефект върху функцията на хрущяла – осигурява неговата здравина и издръжливост. Ето защо, ние трябва да се храним с храни, достатъчно богати на колаген, или да приемаме добавки.

Ето защо е изключително важно постоянно да обогатявате тялото си с това вещество, ако искате да:

  • Изглеждате винаги добре.
  • Имате лъскава красива коса;
  • Предотвратите бръчките;
  • Да нямате увиснала кожа с напредване на възрастта;
  • Нямате проблеми със ставите;

Можете да използвате колаген в капсули, или колагенов хидролизат, а за здрава и перфектна кожа най-добрата формула е Колаген бюти в еднократна дневна доза в сашета.


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари