Кора от бяла върба (натуралният салицин)

Тъй като честото използване на противовъзпалителни и нестероидни средства и други болкоуспокояващи са свързани с нарастващ брой здравословни проблеми, много хора се интересуват от използването на естествени болкоуспокояващи като алтернатива.

Кората от бяла върба е един вариант, който се използва от хилядолетия като противовъзпалително и болкоуспокояващо средство. С други думи, кората от бяла върба намалява възпалителните реакции, които допринасят за хронично заболяване, бори се с болката и намалява температурата. Независимо дали става въпрос за екстракт или чай, върбовата кора може да помогне на страдащите от болки в гърба, повтарящи се главоболия, мускулни болки, менструални спазми, симптоми на артрит и др.

Как върбовата кора влияе на кръвта?
Лечебните свойства на растението са били известни още на древните египетски жреци. Хипократ пише за върбовата кора в своите трактати.

Тази част от растението има уникален химичен състав. Фенолният гликозид салицин заслужава специално внимание. Поради наличието на органично съединение върбата получила названието „естествен аспирин“.

Аспиринът има способността да променя състава на кръвта, като я разрежда. Салицин има подобен ефект. Този естествен компонент действа по-внимателно от своя изкуствен брат. Той инхибира образуването на кръвни съсиреци, без да уврежда тялото. Препаратите на основата на естествени суровини не увреждат стените на стомаха, лекуват и успокояват лигавиците, имат продължителен ефект. Те разширяват коронарните съдове, нормализират сърдечния ритъм.

Натуралният салицин в Dr. Nature Кора от бяла върба притежава редица важни ползи за организма, като:

  • Намалява възпалителните процеси
  • Намалява риска от развитие на инсулт и инфаркт
  • Спомага при висока температура
  • Подобрява работата на мускулите при физически натоварвания
  • Намалява симптомите при настинки и грип
  • Повишава имунитета
  • Подобрява възстановяването
  • Нормализира показателите на кръвосъсирване

Вижте още много други интересни продукти за СИЛЕН ИМУНИТЕТ ОТ ПРИРОДАТА ТУК.

 


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари