Магнезий и неговите ефекти. За какво помага, защо ни липсва магнезий и от къде да си го набавим?

Магнезият е един от най-важните елементи в тялото ни. Той участва в почти триста реакции в организма и списъкът с неговите ползи е много дълъг. Какви са ефектите на магнезия и защо трябва да страдаме от неговия дефицит, когато той е относително лесно достъпен?

Магнезият е необходим на всяка от нашите клетки. Той участва в ензимни реакции, които означават производството на енергия в тялото. Следователно магнезият е важен за нашите мускули и техните контракции, както и за предаването на нервни импулси. Магнезият се съдържа главно в костите и зъбите и е изключително важен за функционирането на мускулите. Дефицитът на магнезий се проявява например чрез раздразнителност, или мускулни крампи.

МАГНЕЗИЙ И НЕГОВИТЕ ЕФЕКТИ:
Поради важната си роля в организма, магнезият допринася за много дейности, които се отразяват на нашето здраве. Ако разгледаме проверените и потвърдени здравни и хранителни твърдения, магнезият допринася за:

  • намаляване на умората и изтощението
  • правилното функциониране на нервната система
  • правилна мускулна функция
  • поддържане на зъбите и костите
  • енергиен метаболизъм
  • електролитен баланс
  • участва в процеса на клетъчно делене и синтез на протеини

ДЕФИЦИТ НА МАГНЕЗИЙ
Магнезият липсва в около една трета от населението. Това определено не е малко, като се има предвид, че магнезият се съдържа в различни храни, които консумираме често в ежедневието си. Съдържанието на магнезий в храната обаче намалява, например поради интензивното земеделие и липсата на магнезий в почвата, от която поемат растенията (а след това и от хранените с растения животни). Освен това абсорбцията далеч не е 100%, обикновено се казва, че можем да използваме само около 30% от магнезия, съдържащ се в храната.

Отговорът на въпроса защо страдаме от дефицит на магнезий предлага по-долу списъка със ситуации, които ни лишават от него, например като: 

  • повишена консумация на животински мазнини и протеини
  • увеличена консумация на сладкиши и продукти от бяло брашно
  • повишена физическа активност и спорт
  • диабет
  • консумация на алкохол
  • стрес
  • замърсена околна среда

КАК ДА РЕШИМ НЕДОСТИГА НА МАГНЕЗИЙ?
Съществува вариант за включване на повече храни, богати на магнезий в нашето меню. Те включват бобови растения, ядки, семена, овесени ядки, фурми, смокини, сушени кайсии, банани, продукти от пълнозърнесто брашно, някои риби.

Също така е възможно да се използва помощта на магнезиеви добавки. Благодарение на нашето богато разнообразие на магнезиеви добавки, можете да избирате от различни форми на употреба.

НАПРИМЕР КАТО:

  1. Чист магнезий - удобна форма на таблетки.
  2. Калций + Магнезий - минерал, необходим не само за костите и зъбите.
  3. Морски магнезий - магнезий извлечен от чиста дълбоководна морска вода.
  4. Креатин и Магнезий - ако търсите формула за увеличаваща се мускулна сила и издръжливост, подходящ за спортисти.
  5. Калий и Магнезий - отлична комбинация не само при мускулни спазми и крампи, но и за здравето на сърцето, кръвоносната система, опорно-двигателната и нервната системи.
  6. Магнезий + B комплекс - форумала на магнезий, в съчетание с витамините от В-група.
  7. Калций + Магнезий + Цинк + Витамин D3 + Витамин К1 - великолепна комбинация от активни вещества, които подпомагат нормалното състояние на костите и зъбите особено в юношеска възраст. Подпомага възстановяването след травми от различен характер. Достъпна цена.
  8. Магнематрикс - матричен комплекс със синергично действие от 4 соли на Магнезий, обогатени с 4 Витамина от група В.
  9. Вече предлагаме Магнезиев бисглицинат Форте - форма на магнезий с премиум качество, която за разлика от другите форми на магнезий, е с по-висока степен на усвояване от организма и е изключително нежна към стомаха. Не предизвиква дразнене, дискомфорт или диария, а в същото време се абсорбира, дори от хора, които изпитват затруднения с усвояването на полезни вещества, в резултат от влошено храносмилане.

Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари