Кордицепс - гъба с уникални свойства

Кордицепс е необичайна гъба - „зиме животно, лете – цвете“, защото през зимата паразитира в ларви на насекоми, пеперуди или гъсеници. На пролет прораства през естествените им отвори. Расте в студените Цинхай – тибетски гори, от 2000 до 5000 м. надморска височина. Има различни видове. Най-известен е Кордицепс Синензис. Употребява се от повече от 1000 години като национално лековито съкровище. Една от най-безопасните храни. В традиционната китайска медицина (ТКМ), подхранва ИН и стимулира ЯН. Най-силно е въздействието й върху лимфата и кръвта. При тумори в главния мозък се назначава първично. „Златната билка на Тибет“ е изключителен адаптоген. В днешно време масово се използва от професионални спортисти, културисти, даже деца (при левкемия).

Наричат я натурален антибиотик. Защо? Чудото на тази гъба е, че дори при кратък курс от 1 месец вече има определени положителни резултати, което не е характерно за повечето билкови препарати. Антибиотиците обикновено се славят с бързината си на действие. Ето защо гъбата кордицепс се нарича естествен антибиотик.

Съставът на Кордицепс е невероятен, включва 77 микро и макро елемента, повече от 85 вида ензими, включително коензим Q (убихинон), есенциални аминокиселини, ненаситени мастни киселини, бета-каротин, витамини Е и С, бета глюкани, селен и цинк, имуномодулиращи полизахариди.

Прием на Кордицепс при астма и заболявания на белите дробове и бронхите. Проучванията показват, че кордицепсът помага за облекчаване на симптомите и води до възстановяване при няколко респираторни заболявания, като хроничен бронхит, кашлица, пневмония, емфизем и астма. Приемът на добавки на негова основа може да помогне за подобряване на детоксикацията и кръвообращението, което подобрява снабдяването на белите дробове с кислород. Бактериалната флора и произтичащото от нея възпаление също са виновни за много белодробни заболявания. Кордицепсът е особено ценен тук, тъй като действа като естествен антибиотик и настройва имунната система.

При проучвания е установено, че той увеличава броя на помощните Т-клетки, които се борят с инфекциите, без да увеличава броя на супресорните Т-клетки. Това го прави полезен за ускоряване на потискането на бактериални и вирусни инфекции. При астма, при продължителна употреба, подобрява газообмена и вентилацията на белите дробове, увеличава броя на еозинофилите, което улеснява хода на заболяването.

И ако обобщим и опишем накратко за какви случаи си струва да купите Кордицепс и да започнете да приемате:

  • действа като мощен природен антибиотик (ефективен при вирусни и бактериални инфекции);
  • подпомагане дейността на дихателната (пневмонии, възпалителни процеси, астма, емфизем и др.), кръвоносната, отделителната системи (особено при възпалителни процеси в това число на бъбреците, уринарния тракт);
  • подпомага дейността и функциите на черния дроб;
  • подпомага организма при злокачествени проблеми (бели дробове, простата, мозъка, кръвта и лимфата);
  • подкрепя организма при химио и лъчетерапия за смекчаване на страничните ефекти;
  • подпомага имунната система и общата детоксикация на организма;
  • подпомага опорно-двигателния апарат и сърдечно-съдовата система;
  • повишава либидото, стимулира сексуалните функции и при мъжете и при жените.
  • поради стимулирано освобождаване на хормони от надбъбречната жлеза, може успешно да противодейства на всякакъв вид стрес.

Има ли противопоказания? Ефектът на Кордицепс върху организма на бебето по време на кърмене не е изследван, както и върху плода по време на бременност. Затова Ви съветваме да се въздържате от приема на Кордицепс по време на бременност и кърмене. Не са установени други противопоказания. Да, това е прекрасна гъба и ефектът й върху тялото е просто невероятен и многостранен. Вероятно затова е толкова ценен!

Един килограм висококачествен Кордицепс, струва между 3000 и 6000 (дори и до 10 000) долара, взависимост от вида и ред специфични качества. Гъбата става световноизвестна през 1993г., когато китайски лекоатлетки спечелват за 1 ден 3 златни медала – всяка в категорията си. 

Продуктът, предлаган от Green Master, е Cordyceps + (Cordyceps +) – повече от 20 % полизахариди – 2 пъти по 1 капсула дневно, за профилактика.


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари