Коронавирус - как да се преборим с него?

Бързото разпространение и заболеваемост от коронавирус вече вдигнаха на крак много страни, като ежедневно се увеличават потвърдените случаи на заразата. Едни от мерките срещу заболяването е приемането на естествени средства, които ни дават възможност да се защитим и да ускорим възстановяването при евентуално наличие на вирус. Трябва да се предприемат стъпки за подсилване на имунната система, което е една от най-важните стратегии за превенция.

Изследвания сочат, че високи дози витамин C могат да подобрят изхода при респираторна инфекция, поради своите антиоксидантни свойства. Благодарение на  различните механизми, чрез които действа, витамин C намалява увреждането в белодробната тъкан, причинена от коронавируса.

Приемът на спирулина намалява тежестта на грипната инфекция и намалява риска от фатален изход. В проведени проучвания, спирулина значително намалява тежестта на вируса при пациенти с HIV.

Бета глюканите също нямаляват тежестта от грип, като съдействат за подобряване на имунната защита и адекватен отговор на имунната система спрямо патогена.

Приемът на глюкозамин води до регулиране на митохондриалния противовирусен сигнален протеин, като се намалява тежестта на инфекцията с грипен вирус.

Селенът е важен фактор за много процеси в организма. В много райони в Китай с наличие на коронавирус, се установява дефицит на селен. Поради тази причина, адекватния прием на селен е подходящ за борба с коронавируса.

Цинкът подкрепя ефективната функция и пролиферация на различни клетки на имунната система, като може да намали смъртността при възрастните с 27%.

Липоевата киселина е мощен антиоксидант, като се бори с действието на свободните радикали. Освен това, стимулира определени клетки на имунната система, които помагат за борба с вирусите.  

Друга важна съставка е Н-ацетил цистеин. Той има муколитични свойства, като намалява риска от развитие на грипна инфекция и намалява вероятността от възникване на тежък бронхит.

Екстрактът от бъз също е високоефективно средство за превенция. Дори и да имаме наличие на грипоподобно състояние, е установено, че прием на екстракт от бъз намалява продължителността на заболяването и ускорява възстановяването. Екстрактът от бъз е богат източник на антоциани, за които е известно, че имат косвено въздействие върху вируса.

Витамин Д може да намали фаталния изход при пациенти с коронавирус. Витамин Д се използва за контрол и намаляване риска от инфекция с грип и настинка.

Green Master препоръчва:
Витамин C с удължено освобождаване
Витамин C + цинк с удължено освобождаване
Селен + цинк
Селен плюс A, C и Е
Спирулина
Кордицепс
Германор 132
Dr Nature Полифенол Зон
Витамин C + цинк - разтворими таблетки

 


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари