Малинови кетони за отслабване. Имат ли странични ефекти?

През последните години малиновите кетони привличат голямо внимание от хората по света и особено от тези, които искат да отслабнат. Въпреки че мнозина съобщават за положителни ефекти при приемането на малинови кетони като добавка, други все още не са убедени, че този продукт действително работи и оказва влияние върху загубата на мазнини. Нека се потопим малко по-дълбоко в темата за малиновите кетони и да видим как те могат да бъдат ваш ценен помощник в борбата с отслабването. 

Какво представляват малиновите кетони?

Малиновите кетони са фенолни съединения, отговорни за приятния аромат, излъчван от малини. Този факт сам по себе си не ни позволява да гадаем какво друго е толкова прекрасно в тези кетони. Но ако вземете предвид, че структурата на малиновите кетони е подобна на добре познатите стимуланти синефрин и капсаицин, картината се очертава много по-интересна.

Как действат малиновите кетони?

Синефринът и капсаицинът действат върху алфа и бета адренергичните рецептори, които са ключови за способността ни да метаболизираме мазнините. Тези два стимуланта ускоряват метаболизма ви, което от своя страна увеличава енергийния разход на тялото ви и увеличава изгарянето на мазнини. Популярните термогенни формули обикновено съдържат тези съставки. Добрата новина е, че малиновите кетони имат подобни ефекти. В допълнение, изследванията показват, че малиновите кетони повишават нивата на адипонектин, хормон, който участва в регулирането на нивата на глюкозата, както и в разграждането на мастните киселини. Известно е, че затлъстелите хора имат ниски нива на адипонектин, което означава, че изгарят по-малко мазнини от слабите хора.

Адипонектинът регулира нивата на кръвната захар и също така увеличава количеството мазнини, което се използва като гориво. Изследванията подкрепят способността на малиновите кетони да повишават нивата на адипонектин, което може да бъде полезно за хора със затлъстяване, но има и друг механизъм, чрез който малиновите кетони поддържат загубата на тегло. Клиничните експерименти показват, че малиновите кетони инхибират действието на панкреатичната липаза, ензим, който участва в усвояването на хранителните мазнини, които не се усвояват, напускат тялото заедно с изпражненията и в резултат на това няма да се съхраняват. в тялото като мазнини. Намаляването на активността на панкреатичната липаза е ефективен начин да попречите на тялото ви да метаболизира всички мазнини, които ядете, особено ако сте на диета с високо съдържание на мазнини.

кетоны малиныДозировка на малиновите кетони

За да получите пълните предимства, които малиновите кетони осигуряват за загуба на тегло, трябва да консумирате приблизително 200 mg от тази добавка на ден, което е еквивалентно на изяждането на 45 kg малини. Яденето на това зрънце в такива количества, разбира се, е немислимо, така че допълването с малинови кетони е удобен начин да ускорите метаболизма си.

Имат ли малиновите кетони някакви странични ефекти?

Проучванията не са открили никакви доказателства за токсичност от малиновите кетони, дори при високи дози. Въпреки това, поради стимулиращия ефект на кетоните, те не трябва да се използват от хора, страдащи от сърдечни заболявания безопасността на малиновите кетони за бременни жени все още не е окончателно документирана. Поради тази причина бременните и кърмещите жени трябва да избягват употребата им.

Заключение

Както видяхме, малиновите кетони са много обещаваща добавка за отслабване. Тъй като се провеждат множество изследвания, малиновите кетони са се превърнали в най-продавания продукт в категорията за отслабване. Използвайте малинови кетони заедно с добра диета и можете да постигнете страхотни резултати!

Грийн Мастър предлага висококачествени малинови кетони (под формата на прах) на страхотна цена. Повече за продукта, който предлагаме, може да намерите ТУК.

 


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари