MSM (Метилсулфонилметан) - естественият аналгетик и анестетик

MSM (Метилсулфонилметан) е органично сярно съединение, което осигурява на организма много важна естествена сяра. Ефектите на сярата върху човешкото тяло са толкова разнообразни, че почти няма процеси, в които сярата да не участва. Сярата участва в изграждането на хормони, основни антиоксиданти, ензими и голямо количество протеини. 

MSM (Метилсулфонилметан) - този термин звучи като химия, но това е чиста природа. Сярата е жизнено важен елемент. Нашето тяло съдържа пет пъти повече сяра от магнезия и четири пъти повече от желязото.

Повечето хора знаят колко е важно да получават достатъчно магнезий и желязо. Наличието на достатъчно гарантирано снабдяване със сяра обаче не ни изглежда релевантно.

Една от основните положителни характеристики на MSM е, че може да се използва при различни ставни заболявания:

  • MSM е като балсам за ставите;
  • MSM участва в образуването на хрущяла;
  • MSM има противовъзпалителни ефекти;
  • MSM е най-важният агент за развитието на съединителната тъкан;
  • MSM няма странични ефекти.

MSM е вещество, което се намира в тъканите и течностите на всички живи същества, така че това е напълно естествено съединение.

MSM сярата и нейните съединения представляват 85% от всички серни съединения, открити в живите организми, което я прави основно вещество в организма.

96% от тялото ни се състои от пет основни елемента:

  • Кислород
  • Водород
  • Азот
  • Сяра
  • Въглерод

Сярата се появява в много форми, но MSM е специално сярно съединение, което е жизнено важно за метаболизма.

Той присъства в голямо разнообразие от основни храни за развитието и правилното функциониране на различни биологични задачи. 

Липсата на органична сяра MSM за хрущялите и ставите може да причини следните ставни проблеми:

  • Липса на твърдост;
  • Бързо износване;
  • Загуба на функция.

Сярата присъства в синовиалната течност и във вътрешния слой на нашите ставни капсули. И двете се използват постоянно от ставите и за това тялото постоянно го обновява. Въпреки това, тежката липса на сяра намалява необходимите "ремонти", които тялото ни трябва да направи на ставите. 

40% от хората над 65 годишна възраст страдат от някаква форма на ревматоиден артрит. И почти 70% от жените и голям брой мъже страдат от остеоартрит. Тази форма на артрит започва с разграждането и дегенерацията на хрущяла, което с течение на времето се влошава от болезнено възпаление на ставите.

MSM може да действа като противовъзпалително вещество! MSM подобрява структурата, твърдостта и функцията на хрущялните стави. Подобрява производителността и издържливостта. Много полезен е и срещу спазми в мускулите.

Това означава, че MSM не блокира нервите, подобно на конвенционалните болкоуспокояващи, а отива директно към възпалението и забавя напредъка му. 

Многобройни статии и проучвания за ефикасност потвърждават отличната ефективност на MSM при болезнени ставни дегенерации, като ревматоиден артрит, остеоартрит и ставни възпаления.

В случай на болезнени мускулни спазми, или прекомерни усилия на мускулите, MSM също изпълнява положителен ефект.

MSM е от основно значение за образуването на аминокиселини, което е съставът на мускулната тъкан. Раните заздравяват по-бързо, когато приемате MSM.

MSM позволява на червените кръвни клетки да пренасят повече кислород. Това е особено важно за спортисти или хора, които имат голямо физическо натоварване.

Пълната функционалност на ставата зависи от наличието на сяра. Сярата е компонент на синовиалната течност и вътрешния слой на ставната капсула.

MSM е естествен продукт и преди всичко вещество, което се понася добре от организма. Много е важно за здравето ни достатъчно високо присъствие в организма на MSM. Това може да се постигне с превантивно приемане на MSM под формата на хранителни добавки. MSM действа като мощен естествен аналгетик.

 


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари