Невероятни ползи от АЛОЕ ВЕРА. Как алоето влияе върху човешкото здраве?

При външна употреба алое вера е много освежаващо и има успокояващ ефект върху кожата. Но сокът от алое вера може да се приема и вътрешно и има здравословни свойства върху различни системи.

Алое вера дермо гел прави чудеса, когато се прилага върху кожата. Има уникално ефикасно, възстановително и успокояващо действие върху кожата.Това е продукт, който дава бързо облекчение на кожата във всички случаи на дисбаланс и дискомфорт: - зачервявания на кожните гънки, - успокоение след излагане на слънце и контакт с източници на топлина, - зачервявания на венците, - уморени и прекалено натоварени крака, - зачервявания от търкане или пот, - след депилация или бръснене, - други кожни проблеми и раздразнения.

СОКЪТ ОТ АЛОЕ ВЕРА СТИМУЛИРА ХРАНОСМИЛАНЕТО

Сокът от алое вера съдържа малки количества антрахинони, които стимулират храносмилането и предотвратяват запек. В допълнение, Освен това може да намали симптомите на заболявания като гастроезофагеален рефлукс и синдром на раздразнените черва.

АЛОЕ ВЕРА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ ЗА ПОДМЛАДЯВАНЕ НА КОЖАТА

Както вече по-горе споменахме, гелът от растението алое вера, който е толкова освежаващ, може да се нанася върху кожата, за да облекчи раздразнението и възпалението, но приемът на сока вътрешно, също така насърчава еластичността и хидратацията на кожата. Проучване установява, че този ефект се получава, когато се консумира сок от алое вера ежедневно за период от 12 седмици. Стеролите са растителни мазнини, които осигуряват материали за изграждане на здрави клетки. Стеролите, открити в сока от алое вера, имат полезни ефекти върху нивата на колагена на кожата и хиалуронова киселина.

Алоето наистина активира работата на фибробластите за производство на колаген и еластин, което повишава еластичността на кожата. В допълнение, алоето има овлажняващ ефект, което също е полезно за старееща кожа.

АНТИОКСИДАНТНА ЗАЩИТА

Антиоксидантите са естествени вещества, които могат да инхибират вредните ефекти на свободните радикали. С помощта на антиоксиданти, включително витамини, се намаляват отрицателните ефекти на силно реактивните и агресивни свободни кислородни съединения, които се произвеждат като странични продукти от метаболитните процеси в тялото ни.

Свободните радикали причиняват увреждане на клетките чрез окисление. Добрата новина е, че сокът от алое вера е изключително богат на антиоксиданти. 

Неговите дебели, сочни листа съдържат антиоксидантни витамини С, Е и витамин А, които са защитници на клетките. Последният е изключително важен за здравето на клетките на кожата и косата, както и В12, фолиева киселина и холин. Алоето също така съдържа 20 от 22 незаменими аминокиселини и 7 от 8 незаменими аминокиселини.

Проучванията показват, че алое вера е много ефективно противовъзпалително средство и че подпомага метаболизма на мазнините в тялото.

ИМУННА ЗАЩИТА

Терапевтичният ефект на алоето при кожни заболявания и нарушения на имунната система е научно доказан. Сред различните механизми на действие на алоето учените разграничават следното:

  • Противовъзпалително действие. Препаратите от алое инхибират производството на простагландини, тоест блокират процесите, водещи до развитие на възпаление.
  • Поради своето фитохимично съдържание, алоето се счита за антибактериално, антимикробно и противогъбично средство.

Както сами можете да се уверите, алое вера с право се смята за чудотворно растение с изключително широко приложение за подобряване и възстановяване на човешкото здраве. 

При нас можете да намерите много продукти с Алое вера като: Чист сок за вътрешен прием; Козметика за: лице, коса, тяло; Грижа за устната хигиена (пасти за зъби и вода за уста); Интимна грижа; Алое вера дермо гел - първа помощ при множество дермо проблеми.


Влезте в профила си за да дадете отзив.

Коментари